ADMESA A TRÀMIT LA DEMANDA

Nacho Palau demana a Miguel Bosé diners i accedir als seus fills

Palau va demandar Miguel Bosé "en defensa dels drets i interessos dels seus fills"

lmmarco45625962 el cantante miguel bose y nacho palau por las calles de madr181128125023

lmmarco45625962 el cantante miguel bose y nacho palau por las calles de madr181128125023 / KJP

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

La demanda interposada per Ignacio Palau contra el seu excompany sentimental, el cantant Miguel Bosé, ha sigut admesa a tràmit, segons ha informat el despatx d’advocats valencià Ortolá Dinnbier, especialitzat en assumptes de família, que porta el cas.

En un comunicat, el despatx ha recordat que la demanda va ser presentada el passat 17 d’octubre davant de la jurisdicció civil "en defensa dels drets i interessos dels seus fills". En la demanda es recorda que Ignacio Palau i Miguel Bosé han sigut parella durant 26 anys. La ruptura definitiva es va produir l’estiu passat. 

El despatx ha assenyalat que Ignacio Palau demana "accions de filiació paterna no matrimonial amb fonament en la possessió d’estat", així com una "acció acumulada per a l’establiment de mesures paternofilials de fills no matrimonials". La demanda també exigeix una "acció subsidiària per al reconeixement i fixació d’un dret de relació de persones pròximes", i sol·licita "mesures cautelars per a l’establiment urgent de visites i aliments".

Així mateix, el despatx valencià indica que s’ha iniciat la reclamació en l’ordre social per obtenir "el reconeixement i la determinació" dels drets que li corresponguin a Ignacio Palau a causa de la seva contractació en "societats participades i administrades" per Miguel Bosé.

La demanda es va presentar el mes passat "després de la ruptura de la relació i convivència mantinguda de forma ininterrompuda amb Miguel Bosé Dominguín durant més de 26 anys", i després de "fracassar les negociacions prèvies que en la seva evitació s’han anat desenvolupant", segons el comunicat que es va remetre llavors als mitjans.

Bosé resideix des de fa mesos a Mèxic, on es va mudar després de viure quatre anys a Panamà, amb els seus fills Diego i Tadeo, que estan matriculats en una exclusiva escola de la capital. En aquests últims mesos ha participat en diverses iniciatives solidàries i ha fet una sèrie de concerts, però ha declinat donar explicacions, malgrat haver rebut ofertes importants de diners de televisions americanes per parlar sobre la seva situació personal. Recentment va fer una visita llampec a Madrid per assistir a l’homenatge que la revista 'Telva' va oferir a Nati Abascal i en què va interpretar una de les seves cançons més conegudes: 'Sevilla'. Però va esquivar els mitjans.

En una entrevista concedida a l’agència Efe, Bosé, de 62 anys, va confirmar que el seu trasllat a Mèxic responia a raons "de família i feina" i va assegurar: "Vaig tancar tot el que tenia a Madrid i em vaig mudar al continent americà. Aquí m’hi passo nou mesos l’any, els meus fills ara em necessiten i per aquesta raó soc aquí". 

Econòmicament dependent

Notícies relacionades

El cercle més pròxim al cantant també manté en silenci, com vol l’artista. Palau també ha sigut temptat per anar als platós a Espanya sense que, de moment, hagi acceptat donar la seva versió. La parella de Bosé es manté en silenci, però no així els seu cercle pròxim, que a poc a poc va revelant detalls de com ha sigut la vida de l’escultor amb el cantant. S’ha sabut que la parella estava trencada des de fa gairebé dos anys però malgrat això Palau va decidir viatjar a Panamà amb Bosé per mantenir unida la família que havien format. Allà van ocupar dos apartaments pròxims. En un hi vivia el cantant amb els quatre nens i en un altre, Palau i el personal de servei. L’última vegada que es va veure Bosé i Palau amb els quatre nens a Espanya va ser l’hivern passat a l’estació de Baqueira-Beret.

Durant la seva relació, Palau era econòmicament dependent de Bosé. Tenia 19 anys quan es van conèixer. Les seves escultures mai han tingut gaire èxit i tant anar i venir va fer impossible que trobés una feina fixa. Fonts coneixedores del cas asseguren que Palau disposava d’una assignació mensual i d’una targeta de crèdit. Quan la relació es va tensar també es va trencar aquest acord. Palau va tornar a Espanya per obtenir ajuda de la seva família instal·lada a Xelva, una localitat pròxima a València. Allà hi viu ara l’escultor amb els seus fills Ivo i Telmo i amb la seva mare, que l’ajuda a criar els bessons, nascuts també per gestació subrograda.

Temes:

Miguel Bosé