Homenatge culinari de Vázquez Montalbán

L'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició recorda l'escriptor en el quinzè aniversari de la seva mort

lmmarco45972418 homenatge a manuel v zquez montalb n de l acad mia catalana 181120194727

lmmarco45972418 homenatge a manuel v zquez montalb n de l acad mia catalana 181120194727 / Mariona Hostench

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició ha recordat avui el creador de Pepe Carvalho amb un dinar a la sala Roma del Camp Nou. Les paraules les ha posat l’escriptor Eduardo Mendoza, que ha recordat el seu amic Manuel Vázquez Montalbán ara que es compleixen 15 anys de la seva mort. 

Mendoza s’ha centrat a parlar d’una de les passions de Montalbán, la gastronomia, molt present en moltes de les seves obres, sense passar per alt l’escenari, perquè Montabán també va ser un consumat culer. Carles Vilarrubí, president d’aquesta acadèmia, ha recordat que aquests actes d’homenatge que van començar fa dos anys –el primer en record de Néstor Luján, i el segon, d’Ignasi Domènech–pretenen destacar la trajectòria de persones que en el passat van contribuir a la cultura gastronòmica catalana, però que no havien rebut encara el reconeixement que mereixien. 

Els plats preferits de l’escriptor

Notícies relacionades

Entre els convidats hi ha hagut la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi; la vídua de Montalbán, Anna Sallés; el cantautor Raimon, com a amic de l’homenatjat, i la seva esposa, o el síndic de Gregues de Catalunya, Rafael Ribó, entre d’altres. 

El menú que s’ha servit ha sigut elaborat pel xef Oriol Rovira, del restaurant Els Casals, de Sagàs (Barcelona), amb el maridatge dels vins de Quim Vila. I es tractava d’una interpretació d’alguns dels plats preferits de Montalbán i d’altres que es recullen en la seva obra. Entre aquests plats hi havia croquetes de 'carn d’olla' trufada, canelons de crema de trufa, arròs amb carxofes, bolets, botifarra i tripa de bacallà i cua de bou amb vi.