SUBHASTA A GINEBRA

La gran perla de Maria Antonieta, adjudicada per 32 milions d'euros

La subhasta de les peces de la família Borbó-Parma ha trencat tots els rècords

lmmarco45897183 file photo  a natural pearl and diamond pendant once owned b181115132826

lmmarco45897183 file photo a natural pearl and diamond pendant once owned b181115132826 / DENIS BALIBOUSE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un penjoll de perles i diamants que va pertànyer a Maria Antonieta abans que fos decapitada durant la Revolució francesa es va vendre aquest dimecres per 36 milions de dòlars (31,7 milions d’euros) en una subhasta de la casa Sotheby’s a Ginebra, polvoritzant totes les estimacions.

La subhasta, que es va fer en un hotel de luxe a la vora del llac de Ginebra, va viure una licitació febril per una col·lecció de deu peces de la família Borbó-Parma, que va incloure l’exhibició de joies que s’havien mantingut lluny de la mirada pública durant dos segles. Les deu peces a la venda, que estaven valorades en tres milions de dòlars, es van vendre al final per 43 milions de dòlars (38 milions d’euros), va indicar Sotheby’s. Entre elles, un fermall de diamants que s’estimava en uns 80.000 dòlars (70.000 euros) es va vendre per 1,75 milions (1,5 milions d’euros).

L’estrella va ser el penjoll, amb una perla natural amb forma de pera d’una mida excepcional (26 x 18 mil·límetres) i que estava valorat en entre un i dos milions de dòlars. Finalment va ser adjudicat per 36 milions de dòlars (31,8 milions d’euros) a un comprador privat que va voler mantenir l’anonimat.

Notícies relacionades

Segons la casa de subhastes, el penjoll estableix un nou preu rècord per a una joia de perles venuda en una subhasta. "El penjoll de Maria Antonieta és senzillament irreemplaçable, i el preu que va assolir va més enllà de la mateixa joia", va assenyalar en un comunicat Eddie LeVian, cap executiu dels joiers LeVian.

Abans d’intentar fugir de França amb el rei Lluís XVI i els seus fills, Maria Antonieta va enviar les seves joies a Brussel·les. Madame Campan, la seva primera donzella de cambra, va explicar en les seves memòries com va passar una nit sencera al Palau de les Tulleries embalant amb la reina les seves joies en cotó, per després posar-les en un cofre de fusta.

Temes:

Ginebra