INCIATIVA DE LA FUNDACIÓ LLUITA CONTRA LA SIDA

Barcelona viu la seva gala contra la sida

Més de 800 persones han acudit a la festa solidària per recaptar fons per a la investigació

gala-red-sida / periodico

3
Es llegeix en minuts
Luis Miguel Marco

Jesús Vázquez ha recorregut a l’ofici per conduir amb aplom i solvència la tercera edició de la gala People in Red, que ha il·luminat de vermell el Museu Nacional d'Art de Catalunya. Vestit amb americana de quadros escocesos, el presentador va recordar que “és una vergonya que la sida continuï sent una estigma per a la nostra societat i que, tot i que molta gent pensi que és una malaltia controlada amb una pastilla diària, el virus del VIH continua infectant 37 milions de persones al món i causa cada any més d’un milió de morts”.

Més de 800 persones de diferents àmbits s'han vestit com en les grans ocasions, s'han rascat la butxaca (a 600 euros el cobert) i han acudit a la crida de la Fundació Lluita contra la Sida, que presideix el doctor Bonaventura Clotet. “He fet de la lluita contra aquesta malaltia l’objectiu de la meva vida, per això convé recordar que no s’ha de baixar la guàrdia i s’ha de continuar recolzant la investigació, perquè som cada vegada més a prop de la meta”, va dir el doctor, amfitrió amb corbata de llacet vermella i acompanyat de la seva filla, l’actriu Aina Clotet, embarassada del seu segon fill.

A la gala han assistit els màxims representants de Catalunya i Barcelona, el president Quim Torra i l'alcaldessa Ada Colau. El xou ha estat retransmès en ‘streaming’ pel productor Toni Cruz i això ha marcat el ritme d'una festa solidària en la qual no ha faltat l'humor per part de Carlos Latre, Los Morancos, Juan Carlos Ortega i el periodista Javier Sardà.

Quatre estrelles Michelin 

Un total de quatre estrelles Michelin s'han unit de nou per donar suport a una causa que no és cap altra que la de recollir fons per continuar amb la investigació d'una malaltia que podria tenir cura el 2030. A la sala oval del MNAC, disposada amb taules rodones de 10 comensals i sota la direcció de Nandu Jubany, van oferir el sopar també Carles Gaig, Carles Abellán i Hideki Matsuhisa.

De l'apartat musical s'han encarregat Antonio Orozco i un planter de cantants sorgits d'OT, Amaia, Alfred García, Ana Guerra i el canari Agoney. El final de festa el va posar David Bisbal, que fa uns dies anunciava a les xarxes que el nadó que espera amb la seva dona, Rosanna Zanetti, és un nen. “Bisbalillo en camí”, va dir.

Notícies relacionades

A la gala hi van acudir, entre d’altres, les models Martina Klein i Vanesa Lorenzo i les seves parelles, l’extennista Álex Corretja i l’exfutbolista Carles Puyol; l’entrenadora de natació sincronitzada Gemma Mengual, i la medallista olímpica de sincro Ona Carbonell, de vermell, com moltes de les famoses, i “ajudant, avui que em deixen sortir de la piscina”. També hi era el xef i jurat de Masterchef Jordi Cruz i els concursants del Masterchef celebrity Mario Vaquerizo i Antonia Dell'Atte, que ha posat el dit a la nafra: “Trobo molt a faltar Miguel Bosé, però hem de recolzar la causa”.

La festa també va comptar amb el presentador Risto Mejide i la seva dona, Laura Escanes; la influencer Dulceida i la seva dona, Alba Paul; un Àngel Llàcer pletòric pel seu paper a ‘La jaula de las locas’ i recomanant “estimar-se amb sexe segur”; així com l’actriu Bibiana Fernández –”no cal baixar la guàrdia, ho diu algú amb molta experiència”, va comentar–, els actors Fernando Tejero, Aldo Comas i Macarena Gómez, Els Javis (Javier Ambrossi i Javier Calvo), el dissenyador de moda Juan Avellaneda, el model Mark Vanderloo, l’estilista i influencer Pelayo Díaz i el seu marit, Andy McDougall. Altres assistents van ser Mireia Canalda i el seu marit, Felipe Reyes; l’escultor Lorenzo Queen i la seva dona, Giovanna; la família Rabat; el periodista Oriol Nolis, i dos actors de la popular sèrie ‘Élite’, Itzian Escamilla i Omar Ayuso.