MORT FA UN ANY

Els familiars, enfrontats per l'herència de Chiquito

No aconsegueixen arribar a un acord sobre el seu patrimoni, en què destaca un pis al passeig marítim de Màlaga

lmmarco40898253 gra001 madrid  11 11 2017   fotograf a de archivo  m laga  2181108130144

lmmarco40898253 gra001 madrid 11 11 2017 fotograf a de archivo m laga 2181108130144 / Jorge Zapata

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest diumenge fa un any de la mort de Chiquito de la Calzada als 85 anys, després de les complicacions derivades d’una angina de pit. I amb la pèrdua del popular ‘cantaor’ flamenc i còmic malagueny, que va ser reconegut fins i tot a títol pòstum amb la medalla d’Andalusia, va sorgir un problema, el de la seva herència, que encara avui continua creant conflictes familiars.

Chiquito, que en realitat es deia Gregorio Esteban Sánchez, no va tenir fills i va deixar com a hereva universal la seva neboda, Dolores Arjona, però la seva voluntat no va ser ben acollida per la resta de la família, i aquest ressentiment continua viu. Entre el patrimoni deixat hi ha un pis ubicat al passeig marítim de Màlaga. 

Notícies relacionades

Aquesta setmana, el germà de Chiquito, Tomás Sánchez, es mostrava enfadat en el programa 'Sálvame', queixant-se que no sempre pot anar als homenatges en honor del seu germà i preguntant-se: "¿Hi ha d’anar ella sempre?". "No puc estar d’acord que ella s’ho vulgui emportar tot. Que no em busquin la boca perquè em trobaran", comentava en el programa de Telecinco. Dolores Arjona ha declinat fer declaracions i demana respecte per la memòria del seu tiet, a qui estava molt unit. 

Aquest diumenge, coincidint amb el primer aniversari de la seva mort, el programa 'Imprescindibles’, de La 2, emetrà un treball sobre el ‘cantaor’ i humorista i el seu impacte en la societat (fins i tot la Casa del Rei, en el seu compte oficial de Twitter, el va descriure quan va morir com a “home bo, entranyable, genial, artista de tothom”). El documental compta amb la participació d’Andreu Buenafuente, Ernesto Sevilla, Joaquín Reyes i José Mercé, entre altres persones que el van conèixer. I part de la gravació es va fer a Màlaga, on a mitjans del mes de setembre passat es va organitzar el Chiquito's Day, perquè qualsevol persona pogués celebrar la seva figura des d’un escenari a través de diferents disciplines artístiques.