Més del #MeToo

Harvey Weinstein, acusat d'abusar d'una model de 16 anys el 2002

La víctima ha presentat una demanda en què argumenta que va patir, a més, maltractament emocional per part del productor

FILE - In this Oct  11  2018 file photo  Harvey Weinstein enters State Supreme Court in New York  Weinstein was accused in a civil court filing Wednesday  Oct  31  of forcing a 16-year-old Polish model to touch his penis  subjecting her to years of harassment and emotional abuse and blocking her from a successful acting career as payback for refusing his advances   AP Photo Mark Lennihan  File

FILE - In this Oct 11 2018 file photo Harvey Weinstein enters State Supreme Court in New York Weinstein was accused in a civil court filing Wednesday Oct 31 of forcing a 16-year-old Polish model to touch his penis subjecting her to years of harassment and emotional abuse and blocking her from a successful acting career as payback for refusing his advances AP Photo Mark Lennihan File / Mark Lennihan (AP)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Harvey Weinstein, icona de les conductes indecoroses a Hollywood, ha sigut acusat ara d’haver abusat d’una model de 16 anys, mentre que la firma de moda Marchesa, cofundada per la seva exdona Georgina Chapman, continua en una posició cada vegada més complicada.

Benjamin Brafman, l’advocat de l’exproductor de la indústria cinematogràfica, ha negat tot el relat de la dona, que va presentar la demanda davant d’una cort civil, afirmant que les acusacions són "absurdes". Weinstein ha sigut acusat d’obligar una model polonesa de 16 anys a tocar-li el penis, fer-li passar anys d’assetjament i maltractament emocional i impedir-li una carrera exitosa com a actriu en represàlia per negar-se als seus intents de tenir sexe.

Sexe a canvi d’èxit professional

La demandant, identificada com a "Senyoreta NN", afirma que Weinstein la va agredir al seu apartament de Nova York l’any 2002, tot just uns dies després de conèixer-la en un esdeveniment en què va participar la seva agència de models.

Segons la Senyoreta NN, l’empresari li va prometre un dinar per parlar de la seva carrera com a actriu, però en lloc d’això la va portar al seu apartament al veïnat de Soho, on li va exigir de manera "agressiva i amenaçadora” tenir relacions sexuals.

D’acord amb la denúncia, l’exproductor va ordenar a la jove que es despullés i li va dir que mai treballaria com a actriu llevat que accedís a les seves exigències.

"Aterrida i lluitant per contenir el plor, la Senyoreta NN li va dir que no i es va resistir a les seves exigències", es llegeix en el document. "La Senyoreta NN era verge i no tenia ni intenció ni comprensió que seria posada en aquesta alarmant posició quan va accedir a tenir un dinar de negocis", amplia l’escrit.

L’estrepitosa caiguda de Weinstein

L’ensorrament de Weinstein en tot just uns mesos -a mitjans del 2017-, arran de la sortida a la llum de desenes d’assetjaments i abusos sexuals que havia comès durant dues dècades, va posar la firma Marchesa (de la seva exdonaChapman) a la vora del precipici.

Després d’assabentar-se de les denúncies, la dissenyadora va trigar menys d’una setmana a anunciar la seva separació de Weinstein. Plorant durant una entrevista amb ‘Vogue’, Chapman va anunciar llavors que es mudava al camp per allunyar-se dels focus de l’atenció mediàtica.

Mitjans locals asseguren que la caiguda de Weinstein no només va acabar amb el seu matrimoni, sinó que va portar l’empresa Marchesa a perdre la seva predominància a les catifes vermelles. “¿Qui s’atreviria en el món de Hollywood a vestir un model de Chapman?”, assenyalen els entesos.

Al rescat de més dones

Scarlett Johansson va ser una de les primeres estrelles a apostar per la "reinserció" de Marchesa, després de triar una de les seves creacions en l’última gala al MET (Museu Metropolitan) de Nova York.

Notícies relacionades

L’última ocasió en què una gran estrella en ple auge va optar per una de les seves peces va ser l’últim cap de setmana, quan l’actriu índia Priyanka Chopra va acudir al seu comiat de soltera amb un vestit blanc amb plomes a la faldilla firmat per Marchesa. La intèrpret, que acapara titulars tant per la seva carrera com per la seva faceta d’empresària i el seu imminent casament amb el jove Nick Jonas, va defensar per tots els mitjans el seu vestit.

"Dones que donen suport a altres dones, d’això va", va assegurar. "La Georgina és amiga meva, ho ha sigut des d’abans. I no és culpa seva", va asseverar.