El Rei lloa la dona rural pel "seu esforç i sacrifici»

Felip VI i Letizia han visitat aquest dissabte el llogarret de Moal, guardonat amb el Premi al Poble Exemplar d'Astúries

El Monarca va participar en la bitlla 'vaqueiro', un dels jocs més arrelats al Principat i va sorprendre pel seu encert

zentauroepp45535495 felipe vi181020140514

zentauroepp45535495 felipe vi181020140514 / J J Guillen

1
Es llegeix en minuts

El Rei ha retut  homenatge a l’"insubstituïble" paper de les dones del món rural per haver sustentat la vida quotidiana durant dècades amb "un esforç i un sacrifici exemplars" malgrat tantes dificultats a què han hagut de fer front per la seva condició social.

Felip VI ha expressat aquest reconeixement aquest dissabte, 20 d’octubre, durant la seva visita, al costat de la Reina Letícia, al llogarret de Moal, llogarret de Moalque aquest any ha sigut guardonat amb el Premi al Poble Exemplar d’Astúries 2018, en reconeixement a la tasca que el seu centenar de veïns fa per conservar les tradicions i el seu privilegiat entorn natural.

Segons el senyor Felipe, gràcies a les dones “la societat rural ha aconseguit sostenir-se, fins i tot enmig de tantes dificultats, perquè amb valentia, amb fortalesa, amb optimisme i amb profund afecte", han sigut les principals responsables del dia a dia, de l’educació dels fills i de la cura de la família i la gent gran.

"Ara, quan tantes coses han canviat i continuen canviant per bé en la consideració social i del vostre insubstituïble paper, les dones del camp esteu en l’avantguarda", ha elogiat el cap de l’Estat en la seva intervenció al valorar que ocupin llocs al camp o als pobles que "abans els van ser negats".

Notícies relacionades

Malgrat la seva escassa població, la pedania, enclavada al consell sud-occidental de Cangas del Narcea, compta amb tres associacions, una d’elles de dones, amb la que els Reis han sigut durant la seva estada per posar de relleu la seva tasca.

El recorregut pel Poble Exemplar, que ha inclòs també una breu visita al pròxim bosc de Muniellos, ha posat el colofó als actes en què els Reis han participat al Principat des de dijous amb motiu de l’entrega dels Premis Princesa d’Astúries. Princesa d’Astúries.

Expert en ‘bolo vaqueiro’

<span style="font-size: 1.6rem;">En la seva visita, Felip VI  també  ha participat en un llançament del ‘<strong>bolo vaqueiro</strong>’ </span>un dels esports rurals més arrelats a Astúries,<span style="font-size: 1.6rem;"> amb el qual ha tirat la majoria de les peces de fusta en vista de la <strong>sorpresa</strong> dels veïns.</span>

Temes:

Felip VI