CREADA FA 40 ANYS

Philippe Stark té a la venda la seva casa de Formentera

El dissenyador es desprèn per 7,9 milions d'euros de la casa que es va fer fa gairebé 40 anys a l'illa

zentauroepp18885952 cuaderno del domingo philippe stark181019180855

zentauroepp18885952 cuaderno del domingo philippe stark181019180855

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Potser perquè la trepitja poc o perquè ara l’illa és plena d’italians, almenys a l’estiu, el cas és que el dissenyador Philippe Starck ha posat a la venda la seva casa de Formentera per 7,9 milions d’euros. Es tracta de la mateixa vivenda d’una planta al costat d’un penya-segat que ell va dissenyar fa gairebé 40 anys i on ha imaginat algun dels seus atrevits objectes i projectes. “Les meves cases són una manera de prendre unes vacances de les meves decisions. Aquesta és la raó que tingui tantes cases. A la de Formentera hi porto 40 anys, estic acostumat a viure allà. No em distreu. Quan arribo a un lloc he de concentrar-m’hi totalment”, va assegurar en una entrevista el creador francès, de 69 anys.

Notícies relacionades

La vivenda és a prop del far de Berberia, el més fotografiat de l’illa de Formentera, en un paisatge atapeït de savines. Es tracta d’una vivenda de gairebé 400 metres quadrats amb 3,7 hectàrees de terreny. La venda la porta en exclusiva la immobiliària Sotheby’s, que descriu la finca com la residència personal de Starck durant diversos anys. “Un oasi de pau en el qual ha experimentat durant molts anys alguns dels moments de més inspiració en el seu treball”, segons l’anunci de la immobiliària.

L’edifici principal, amb sis habitacions, mira cap a una enorme terrassa amb sostrada que compta amb una banyera circular que arriba al tall d’una piscina que discorre en paral·lel al porxo. En aquesta finca formenterenca ha residit durant anys Starck juntament amb la seva quarta dona, Jasmine Abdellatif, i la filla que tenen en comú. Una propietat que se suma a la que el dissenyador industrial té a França, on cria ostres, a la llacuna de Venècia o a la portuguesa Cascais.