DINERS PER CONTINUAR LLUITANT CONTRA LA SIDA

Jesús Vázquez i el doctor Bonaventura Clotet presenten People in Red

Se celebrarà al Museu Nacional d'Art de Catalunya el pròxim 19 de novembre

lmmarco45500025 barcelona  17 10 2018  presentaci n de la gala people in red181017192243

lmmarco45500025 barcelona 17 10 2018 presentaci n de la gala people in red181017192243 / JOAN CORTADELLAS

3
Es llegeix en minuts
Luis Miguel Marco

«La sida no és una malaltia 'vintage', no és un problema del passat, com m’han dit alguna vegada, no ho és quan es continua infectant gent diàriament», diu el doctor Bonaventura Clotet, al capdavant de la Fundació Lluita contra la Sida. El metge català, de 65 anys, no abaixa la guàrdia quan el que està en joc és continuar salvant vides i quan Espanya té una taxa de nous diagnòstics superior a la mitjana de la UE.

Va tractar el primer cas de sida a Espanya. Va ser fa 37 anys, a Barcelona, quan era metge resident a l’hospital de la Vall d’Hebron: un home amb sarcoma de Kaposi. Això va marcar la seva vida i posa el seu afany a combatre aquesta malaltia.

«Continua sent una pandèmia. Continua afectant 37 milions de persones i causa cada any més d’un milió de morts; no s’ha d’oblidar. Al primer món es veu com una malaltia crònica, controlada, però s’ha de mirar més allà, a l’Àfrica subsahariana, a l’Índia, a la Xina. Alguns pensen que la curació de la sida no és cosa seva. És cosa de tots, perquè en els avenços que estem aconseguint també estem lluitant contra altres malalties, com ara diversos tipus de càncer».

"La vacuna és només una part de la solució" diu el doctor Bonaventura Clotet

I per continuar investigant en aquesta carrera on «la vacuna és només part de la solució» fan falta més diners. Així que el doctor Clotet, junt amb el presentador Jesús Vázquez, que debuta com a ambaixador de la Fundació Lluita contra la Sida, i el productor de televisió Toni Cruz han presentat aquest dimecres a la sala de bàscules de l’antiga fàbrica Damm –un dels patrocinadors–  la gala People in Red, un sopar que reunirà 700 personalitats de diferents àmbits en una festa a Barcelona.

Serà el vespre del dilluns 19 de novembre al Museu Nacional d’Art de Catalunya. “Aquest any farem un gir important a la festa. Volem obrir-la al món i volem arribar també sobretot a la gent jove, amb un xou retransmès en directe per streaming”, va explicar un sempre predisposat Jesús Vázquez, que segueix la línia deixada per Miguel Bosé “a qui estem, per descomptat, molt agraïts i que també està convidat a venir”. 

El meu heroi

Vázquez, que ahir va estar a Barcelona acompanyat pel seu marit, ha recordat que el tema el toca l’especialment de prop. “Tots els que ja tenim una edat hem vist com gent estimada ja no està entre nosaltres”, va explicar emocionat. Així que soc aquí per al que vulgui el meu heroi”, va dir referint-se a Clotet.

El xou, dirigit per Toni Cruz i retransmès en directe des de la web www.peopleinred.tv comptarà amb les actuacions en directed’Amaia, Alfred i Aitana, integrants d’OT2017. També hi seràAntonio Orozco. De la part humorística s3 n’encarregaranLos Morancos, Carlos Latre, Juan Carlos Ortega i Javier Sardà. I el final de festa el posaràDavid Bisbal. “Aquests són els noms confirmats, però hi haurà alguna sorpresa”, ha avançat Vázquez.

Quatre xefs amb estrella Michelin també s’uneixen a la causa. Carles Abellán, Carles Gaig i Hideki Matsuhisa, sota la direcció de Nandu Jubany, oferiran el sopar als assistents de la gala, que torna de nou a Barcelona. 

Tots de vermell

“Des d’ara mateix posem en marxa també la campanya People in Red perquè tothom visibilitzi el compromís de la lluita contra la sida vestint alguna peça de color vermell», va afegir Vázquez, que ha presentat un vídeo amb diversos famosos lluint alguna peça d’aquest color.

Notícies relacionades

Al seu costat, el doctor Bonaventura, que va crear el 1995 IrsiCaixa, el laboratori més important d’Espanya en investigació contra la sida amb l’ajuda de l’Obra Social La Caixa i la Generalitat, ha recordat que també es pot ajudar mitjançant el micromecenatge, amb una transferència bancària des de la web o enviant un SMS amb la paraula SIDA al 38033 per a donacions de tres euros o al 38099 per a donacions de cinc euros.

“Igual que els diners recollits en altres gales anteriors, els fons aniran destinats a nous models de vacuna preventiva per evitar noves infeccions i a nous tractaments i resistències i a malalties relacionades amb el VIH i el microbioma. La cura està cada vegada més a prop, Ningú hauria de morir per la sida”, ha recordat el doctor.  Ell, sens dubte, no està disposat a deixar-ho ara.