VÍDEO MUSICAL

Barbra Streisand, a Trump: "No em menteixis"

La cantant carrega contra el president en el vídeo de la seva cançó

FILE - In this Oct. 11, 2012, file photo, singer Barbra Streisand performs at the Barclays Center in the Brooklyn borough of New York. Streisand will take the stage at the Tony Awards on June 12, 2016. The singer and actress, who was a Tony nominee in 1962 for I Can Get It for You Wholesale and in 1964 for Funny Girl, hasn’t graced Tony night since 1970, when she got a special Tony. (Photo by Evan Agostini/Invision/AP, File)

FILE - In this Oct. 11, 2012, file photo, singer Barbra Streisand performs at the Barclays Center in the Brooklyn borough of New York. Streisand will take the stage at the Tony Awards on June 12, 2016. The singer and actress, who was a Tony nominee in 1962 for I Can Get It for You Wholesale and in 1964 for Funny Girl, hasn’t graced Tony night since 1970, when she got a special Tony. (Photo by Evan Agostini/Invision/AP, File) / Evan Agostini (AP)

2
Es llegeix en minuts
Jorge Gonzalo

Barbra Streisand torna a l’atac contra Trump. I ho fa de manera directa, en el videoclip de la cançó 'Don't lie to me’ (No em menteixis), un avanç del seu nou disc, 'Walls', que sortirà a la venda el 2 de novembre. La gran dama de la música, de 76 anys, reprèn així la seva carrera –va afirmar al seu dia que deixava enrere els escenaris i no publicava un àlbum amb temes nous des del 2005. Torna també a l’activisme polític després del seu recolzament decidit a Barack Obama i a la candidata demòcrata Hillary Clinton en les últimes presidencials.

Malgrat que en la lletra de la cançó no esmenta directament el nom del president, el vídeo sí que conté imatges de Trump, com el dia que va firmar l’acta de president.

El clip mostra escenes de situació d’Amèrica del Nord des que el multimilionari va assumir el poder el gener de l’any passat, com el moviment #MeToo que denuncia l’assetjament sexual i la visualització d’immigrants a la tanca fronterera amb Mèxic. Es barregen imatges artístiques amb un comptador de mentides que simula sumar un a un els enganys del president.

Streisand canta: ¿Per què no em pots dir la veritat? / És difícil creure les coses que dius / ¿Per què no pots sentir les llàgrimes que ploro /¿Com guanyes tu si tots perdem? / ¿Com dorms quan el món s’està cremant? ¡No em menteixis!

La presentació del vídeo arriba després que l’artista qualifiqués Trump com el "cap dels mentiders i magrejador" en una entrevista concedida a ‘Billboard’ el setembre passat. "És una persona que no té educació, insulta tothom i es riu fins i tot dels discapacitats. Aquesta és la meva forma de protesta en un moment sense precedents en la història dels Estats Units". 

En una altra entrevista amb la revista ‘Time’ va esmentar que el president "està destruint els pilars de la democràcia, com la llibertat d’expressió, la llibertat de religió, la llibertat de premsa...”.

L’animadversió de Streisand per Trump ve de lluny. Ja va llançar en el passat algun dard a Trump. “No es pot permetre que els Estats Units caiguin a les mans d’un narcisista que no ha mostrat preocupació per ningú més que per ell mateix... Un intolerant i un misogin personatge de televisió sense experiència política i sense objeccions per mentir”, va escriure fa dos anys en el‘Huffington Post’. S’unia així a les moltes veus que des de Hollywood van fer campanya contra ell, des de Madonna fins a Lady Gaga. 

 

Streisand va pensar a titular el seu nou àlbum 'What’s on my mind', però al final aquest serà el títol de la cançó d’obertura que parla de diversitat. "Volia gravar un disc que reflectís el que passa al país. ‘Walls’ tracta dels murs de la societat i els que obstrueixen la justícia, però també té notes positives en què entren la llum i esperança pel futur". La diva també ha versionat l’'Imagine' de John Lennon barrejat amb 'What a wonderful world", una iniciativa que compta amb la benedicció de Yoko Ono.

            Segueix Extra a Facebook

     

       

                     

Notícies relacionades