EN MANS NORD-AMERICANES

Versace, a la venda per 1.700 milions d'euros

Michael Kors o Tiffany serien els possibles compradors

lmmarco45172598 file photo fashion designer donatella versace acknowledges 180924171032 / Stefano Rellandini

lmmarco45172598 file photo  fashion designer donatella versace acknowledges 180924171032
lmmarco45172597 file photo  models present creations at the versace show dur180924171037

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Hi ha moviments a la marca de la medusa. Coincidint amb la seva desfilada en la Setmana de la Moda de Milà s’ha sabut que Itàlia està a punt de perdre una de les seves firmes de moda de luxe mítiques. Segons ha informat en exclusiva ‘Il Corriere della Sera’ es dona per fet que d’aquí unes hores es farà oficial l’anunci de la venda de Versace a un grup nord-americà per uns 2.000 milions de dòlars (1.700 milions d’euros) en un acord que s’hauria segellat durant el cap de setmana. 

Els rumors s’han vist alimentats per la convocatòria que ha fet la mateixa Donatella Versace, la germana del desaparegut Gianni Versace, que juntament amb el seu altre germà, Sandro, es va fer càrrec de l’empresa familiar després de la mort de Gianni. Donatella ha convocat els seus treballadors aquest dimarts per traslladar-los una comunicació oficial. Amb la venda de Versace cauria un dels pocs grups que encara es mantenien de forma independent al món de la moda de luxe (la majoria formen part de grans companyies com Kering o LVMH). La situació de la direcció de Versace, que en aquests moments manca de conseller delegat, s’ha interpretat com un senyal que alguna cosa s’està coent a la casa de moda.

Notícies relacionades

El dubte ara per ara és saber qui està interessat en la firma de moda que ven excés, barroquisme i voluptuositat, la famosa firma de la greca i els esclats daurats. En aquest sentit es manegen dos noms nord-americans. D’una banda, Michael Kors, abocada en una estratègia d’expansió dins del sector del luxe que ja el va portar a adquirir fa un any el fabricant de calçat Jimmy Choo –es fabriquen a Alacant– per uns mil milions d’euros. Un altre dels noms que sona és Tiffany, que es troba en ple procés de rellançament del grup de joies amb dos italians al capdavant, el CEO Alessandro Bogliolo i l’accionista Francesco Trapani.

Quant a l’accionariat de Versace, l’empresa està controlada per Givi, una firma el 50% de la qual està en mansd’Allegra Versace Beck,  un 20% pertany a la seva mare Donatella que és, al seu torn, la directora d’estil i l’altre 30% pertany a Uncle Santo Versace.