PORTADA REVIVAL

Cindy Craworfd: "Envellim. La resta és una lluita estèril"

La que va ser 'top model' dels 80 repeteix portada de 'Vogue España' 30 anys després

lmmarco45116768 gente   cindy crawford vuelve a protagonizar la portada de v180920154011

lmmarco45116768 gente cindy crawford vuelve a protagonizar la portada de v180920154011

2
Es llegeix en minuts
Luis Miguel Marco

Es diu aviat. 30 anys després d’aparèixer en la primera portada de l’edició espanyola de la revista 'Vogue', la nord-americana Cindy Crawford torna a la portada de la revista en el número d’octubre que aquest dijous s’ha posat a la venda. La 'top', que junt ambElle MacPherson, Linda Evangelista, Claudia Schiffer i Naomi Campbell va conformar el grup de belleses que van aixecar l’univers de la moda fins al cim en els anys 80 i 90 recorda tot allò com a "una cosa màgica". 

L’empresària, que ha vist com la seva filla Kaia Gerber ha seguit els seus passos i que és imatge de Chanel sota l’autoritat de Karl Lagerfeld, ha posat per a Sebastian Faena en la sessió de fotos de 'Vogue', en una de les imatges de vermell amb volants i amb barret tipus cordovès de Marc Jacobs. "Ara només ho faig eventualment, quan de veritat em ve de gust", assegura Crawford, que recentment va fer un campanya per a Lewis i que és ambaixadora del grup Cosentino, entre altres firmes.

La piga, a l’estil de Carmen

Notícies relacionades

'Voque' la va elegir per a aquella primera portada pel tret més característic de la seva cara, la piga que al fotògraf Eric Boman li va semblar “una qualitat a l’estil de Carmen”.En l’entrevista la model reflexiona sobre els seus començaments, acabant com en els 90 la televisió per cable va multiplicar la projecció d’un ofici que “era només una feina sense més ni més, no un estil de vida ni res semblant al que és ara”. També evoca altres sessions històriques amb fotògrafs com ara Peter Lindbergh i Annie Leibovitz. “Tot ha sigut important, tot i que imagino que la meva primera portada per a Vogue USA amb Richard Avedon va ser bastant definitiva”, explica.

Respecte a la seva filla, explica: “Sens dubte la Kaia i jo ens assemblem molt, i és inevitable que em vegi en ella, però té la seva pròpia personalitat, es diverteix, és molt oberta i si alguna cosa no li agrada, no dubta a dir-ho. És molt més segura de si mateixa que jo a la seva edat. S’ha criat viatjant pel món, mentre que jo venia d’un poble”. I quant a l’edat –ara té 52 anys i en aquella portada en tenia 22–, assegura: “Ens jutgen massa pel nostre aspecte i quan el teu món és tan visual com el meu, això es converteix en una cosa doblement estressant. Hi ha dies que ho porto bé i d’altres que ho porto pitjor. Envellim, la resta és una lluita estèril”.