AJUDA REIAL

Meghan Markle recolza un projecte de cuina comunitària

La duquessa de Sussex ajuda en la publicació d'un llibre de 50 receptes multiculturals

lmmarco45070804 britain s meghan  duchess of sussex  cooks with women in the180917160148

lmmarco45070804 britain s meghan duchess of sussex cooks with women in the180917160148 / HANDOUT

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Meghan Markle ha triat una iniciativa de cuina comunitària com el seu primer projecte solidari des que forma part de la família reial britànica, després del seu casament el maig passat amb el príncep Guillem. Es tracta d’un nou llibre de receptes de cuina per ajudar a recaptar fons al Projecte Comunitari Hubb, que consisteix a dotar d’un espai dones de diferents cultures on poden elaborar els seus aliments.

Aquesta iniciativa va sorgir després de l’incendi de la Torre Grenfell de Londres el juny de l’any passat, una tragèdia en la qual van morir 71 persones. Va ser l’incendi en vivendes més mortífer de la Gran Bretanya des de la segona guerra mundial i va generar una gran polèmica a la capital britànica ja que les autoritats van reaccionar tard a l’hora de proporcionar nous allotjaments a molts sobrevivents. 

Una de les persones que va contribuir al llibre va ser Munira Mahmud, de 34 anys, que explica que després de l’incendi, ella i els seus amics es van acostar al Centre de Patrimoni Cultural Musulmà d’Al-Manaar per preguntar si podien utilitzar la cuina. Així va ser com va néixer el projecte de Hubb (amor propi en àrab). "L’estiu passat ens van reallotjar en un hotel i no tenia cap lloc on cuinar per a la meva família. En el moment en el qual vaig començar a cuinar, em vaig posar a plorar. Estava emocionada d’estar altra vegada en una cuina. La notícia es va estendre i van venir les mares de l’escola del meu fill. En poc temps hi havia dones de diferents cultures cuinant, intercanviant receptes, parlant i rient juntes", ha explicat. 

El nou llibre, 'Together: Our Community Cookbook' (Junts: el nostre llibre de receptes comunitari) conté una col·lecció de 50 receptes i els beneficis seran utilitzats per ampliar el projecte i per aconseguir que pugui obrir-se cada dia de la setmana.

Notícies relacionades

"Immediatament em vaig sentir connectada a aquesta cuina comunitària. És un lloc on les dones riuen, ploren, s’afligeixen i cuinen juntes", ha escrit Meghan Markle en el pròleg del llibre. Ella va visitar el lloc per primera vegada el gener passat i ha realitzat altres visites privades des d’aleshores. "El fet de fusionar identitats culturals sota un mateix sostre crea un espai per tenir una sensació de normalitat", afegeix la duquessa, que apareix a la portada del llibre amb una fotografia en la qual se la veu ajudant a la cuina.

Markle també serà amfitriona d’un esdeveniment el pròxim dia 20 al palau de Kensington per llançar el llibre de cuina.