ALTESA CANINA

La mascota de Meghan Markle, protagonista d'un conte infantil

Guy, és un beagle, que la duquessa de Sussex va adoptar fa anys a Toronto

zentauroepp44992585 esta es alguna de las im genes que quedan en internet de guy180912134910

zentauroepp44992585 esta es alguna de las im genes que quedan en internet de guy180912134910

2
Es llegeix en minuts
Mireya Roca
Mireya Roca

Periodista

ver +

Després de ser designada la dona més ben vestida del 2018 per People, Meghan Markle, que des de dilluns passat encapçala la llista anual de la revista per davant d’estrelles de la talla de Cate Blanchett i Amal Clooney, no deixa de rebre bones notícies i de causar sensació en les seves aparicions públiques.

Però l’última bona nova per a la duquessa de Sussex no té res a veure amb la moda, sinó amb la seva mascota, Guy, que es convertirà en el protagonista d’un conte infantil. Es tracta d’un beagle amb cara de bonàs que Markle va adoptar temps enrere, quan vivia en un apartament a Toronto.

L’il·lustrador EG Keller ha sigut l’encarregat de dibuixar Guy  com una autèntica altesa canina, amb corona i posant als exclusius jardins del palau de Kensington. L’artista ja ha compartit amb els seus seguidors la portada del llibre que han escrit Camille March Michael Brumm i que en un total de 50 pàgines narren les peripècies del gos.

De la protectora al palau de Kensington

I és que el gos, igual que a la seva propietària, li ha canviat la vida de forma radical, ja que ha passat de viure en un refugi a convertir-se en un inquilí del palau. Els primers a revelar la història del gos han sigut els de la protectora d’animals a través de la seva pàgina web. Guy va ser trobat deambulant per una muntanya de Kentucky, Estats Units, i, pocs dies abans de sacrificar-lo, una organització canadenca se'l va emportar al seu país per buscar-li una llar. Allà va tenir la sort d’arribar als braços de Markle, que per aleshores promovia activament l’adopció animal des de les seves xarxes socials mentre treballava d’actriu.

Guy va començar a viure a l’apartament que Meghan compartia amb Bogart, un altre gos que havia rescatat i que per la seva avançada edat no se’l va poder emportar a Londres. Després del seu casament amb el príncep Enric, l’afortunada mascota va passar a residir al palau de Kensington. Ara a més té un nou company, ja que els ducs de Sussex, acaben d’adoptar un cadell de labrador anomenat Oz.

Mascotes reials

Els primers gossos a cridar l’atenció a la casa reial britànica van ser els famosos corgis de la reina Isabel II, que han arribat fins i tot a posar amb ella en alguns retrats oficials i més personals, com l’última portada de l’edició nord-americana de Vanity Fair.

Des que de nena va rebre com a regal del seu pare una corgi anomenada Susan, la sobirana sempre ha estat al costat de les seves mascotes, fins al punt que va arribar a emportar-se’ls a la seva lluna de mel. Un total de 30 n’ha arribat a tenir des d’aleshores. L’últim supervivent de les 14 generacions va morir al castell de Windsor als 14 anys. La reina va haver de donar llum verda al veterinari per sacrificar-lo. Ara només li queden dos dorgis –barreja de corgi i dachsmund–, Candy i Vulcan.

Majordom al servei dels gossos

La reina estima tant les seves mascotes que, com a membres de la família que són, tenen un majordom al seu servei encarregat de donar-los el menjar tres vegades al dia.

Notícies relacionades

Per la seva part, els ducs de Cambridge també han mostrat innombrables mostres d’afecte cap a Lupo, un cocker spaniel anglès. De fet, el gos apareix al retrat oficial de la família amb un nounat príncep George. Lupo va néixer el 2001 i la seva mare, Ella, era propietat dels pares de Catalina, Miguel i Carol Middletton.

Camila Parker, la duquessa de Cornualles és una altra apassionada dels animals. Tant és així que, en la seva última visita a Espanya, la dona del príncep Carles va apadrinar un cadell que va anomenar Colom.