EL 'DEPREDADOR' DE HOLLYWOOD

Surt a la llum un vídeo de Harvey Weinstein grapejant una dona durant una entrevista

L'empresària Melissa Thompson va gravar amb una càmera oculta el 2011 una reunió amb el productor pocs dies abans que la violés

45009428 60 / Melissa Thompson (AP)

45009428 60
45009429 60

/

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un vídeo difós pel canal de televisió britànic Sky News mostra el productor de cine Harvey Weinstein, que està acusat d’agressió sexual i violació, flirtejant amb Melissa Thompson, una de les seves acusadores per violació, en una reunió de negocis el 2011.

En aquest vídeo, publicat la nit de dimecres, 12 de setembre, el productor rep l’empresària, llavors de 28 anys, a l’oficina de la seva companyia per dur a terme una reunió. Es pot observar com Weinstein tanca la porta, abraça la jove, coqueteja obertament amb ella, i després sembla tocar-la per sota de la taula durant una suggerent conversa.

Segonsl’advocat del productor, Ben Brafman, amb aquest vídeo Thompson busca enfortir la seva posició en el procés contra el seu client. "Aquest és un nou intent de deshonrar públicament el senyor Weinstein per guanys financers i no l’acceptem, els fets importen", ha dit a la revista ‘People’, negant qualsevol comportament sexual inapropiat del seu client.

Segons Sky News, el setembre del 2011, la jove va acudir a les instal·lacions de Weinstein Company per presentar al nou equip de màrqueting el nou servei de vídeo i anàlisi de dades de la seva nova empresa. Com a part d’aquesta presentació, ella va filmar la reunió amb la càmera web al seu ordinador.

Weinstein va demanar al personal que "no els molestés"

En les imatges, Weinstein entra sol a l’habitació i tanca la porta, després de demanar al seu personal que no el molestin. Quan la jove s’hi acosta per presentar-se, ell l’abraça i li acaricia l’esquena. Després d’un intercanvi ràpid, ell li pregunta: "¿Tinc dret a coquetejar amb tu?". I la noia respon: "Ja ho veurem, una miqueta". El productor fa diversos comentaris suggestius. Ella fa broma: "¡La informació és calenta!". Llavors Harvey Weinstein respon: "Fa calor, ets sexi".

Una mica més tard, ell li diu que vol utilitzar el servei que ofereix. Després, segons Thompson, fa lliscar la seva mà sota de la taula i li acaricia la cama. "Deixa’m tenir un trosset de tu [...] ¿Vols continuar una mica?", li diu. I Melissa Thompson respon, dubtant: "Una mica... és una mica amunt, és una mica amunt".

La noia ha explicat a Sky News que no volia "espatllar la reunió" i intentava "salvar la cara" i "gestionar la situació", però que no creia haver-lo animat. Segons Thompson, la manera de comportar-se de Weinstein va canviar a mesura que avançava la presentació i els seus ulls es van enfosquir: "Semblava un depredador".

Violació posterior en un hotel

Notícies relacionades

L’empresària va explicar que, després d’aquesta trobada, es va reunir amb Weinstein al bar d’un hotel proper per tancar el tracte. Relata que, allà, Weinstein la va portar a una habitació i la va violar. Ell va impedir que fugís o que es defensés. "Si provava de lluitar, es movia fins on podia bloquejar-me; i ell és una persona gran", ha explicat  Thompson a la televisió. "Em sentia atrapada, no importava on em mogués", afegeix.

Weinstein continuava lliure després de pagar una fiança en espera del seu judici.