SUGGERIMENTS DELIRANTS

Gwyneth Paltrow, acusada de publicitat enganyosa

La web de l'actriu paga una multa de 140.000 euros per fer afirmacions sense base científica sobre els ous vaginals

zentauroepp33440049 gente gwyneth paltrow  con su marca goop180906132053

zentauroepp33440049 gente gwyneth paltrow con su marca goop180906132053

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Fa anys que Gwyneth Paltrow defensa un estil dubtós de vida healthy a través de la seva pàgina web Goop. Si fa uns mesos va desencadenar la polèmica amb el verí de serp, la neteja vaginal amb vapor, les agulles a la cara i els seus ènemes de cafè per tenir lluent el còlon, ara torna a la càrrega amb els ous vaginals, una recomanació que li ha costat 140.000 euros per publicitat enganyosa.

Aquests polèmics ous vaginals es comercialitzen a Goop per 55 euros, tot i que en l’actualitat els seus beneficis ja han sigut editats per ordre judicial. Es tracta de pedres ovalades realitzades en jade i quars. La companyia de la intèrpret afirma que "els seus ous, que s’introdueixen per via vaginal, ajuden a regular el cicle menstrual, prevenen el prolapse uterí, equilibren les hormones i fins i tot incrementen el control de la bufeta".

La demanda ha sigut presentada per l’oficina de protecció al consumidor de Califòrnia. "La salut i els diners dels residents del comtat de Santa Clara mai s’han de posar en risc per publicitat enganyosa", ha dit el fiscal Jeff Rosen en una declaració escrita. "Protegirem els consumidors contra les companyies que prometen beneficis de salut sense el suport de la bona ciència... o qualsevol ciència".

Notícies relacionades

Per la seva part, Goop ha expressat mitjançant un comunicat que, si bé "creu que hi ha un desacord, la companyia vol resoldre aquest assumpte de manera ràpida i amistosa".

Tant els ous de jade com els de quars rosa, que es venen a 55 euros, encara estan disponibles, mentre que al cèlebre portal se li prohibeix comercialitzar un altre tipus de productes relacionats amb la salut que estiguin publicitats falsament o que no estiguin aprovats. A més de pagar la multa, el blog ofereix un reemborsament als clients que van comprar els ous.