ESTRENA EN 11 SALES

L'última pel·lícula de Kevin Spacey recapta només 110 euros el dia de l'estrena

Després de l'escàndol sexual, la productora sabia que seria un fracàs

lmmarco44713184 files  in this file photo taken on august 26  2017 us actor 180821132310

lmmarco44713184 files in this file photo taken on august 26 2017 us actor 180821132310 / ALBERTO PIZZOLI

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Es veia venir. El guanyador de dos ‘oscars’ Kevin Spacey ha vist truncada la seva carrera d’èxit després de ser acusat d’abusar sexualement de diversos joves en el passat, el primer el també actor Anthony Rapp l’octubre de l’any passat. Sense cap promoció i gairebé d’amagatotis s’ha estrenat el cap de setmana passat als Estats Units un drama policíac basat en un història real protagonitzat per Spacey. Es tracta de l’‘El club de los jóvenes millonarios’, un film rodat fa un parell d’anys que tan sols ha recaptat uns mil dòlars en els quatre dies d’exhibició. Només van ser uns 100 dòlars el dia de l’estrena. La xifra és correcta. Menys de dues persones van comprar una entrada el dia de l’estrena. Misèria i companyia. 

Entre altres mitjans especialitzats, ‘The Hollywood Reporter’ ha qualificat la pel·lícula de “particularment precària” a causa de l’“horrorós moment” del seu llançament. Una opinió compartida per ‘IndieWire’, que assegurava que la pel·lícula ofereix una “oda estranya” a la carrera de Spacey: “Un conte moral a mitges sobre persones que es pensen que poden sortir-se amb la seva”.

Notícies relacionades

La distribuïdora de ‘El club de los jóvenes millonarios’, que ja preveia el fracàs, va decidir llançar directament la pel·lícula a Internet el juliol passat i reduir-ne l’estrena a tan sols 11 sales, sent impossible recuperar els 13 milions que ha costat el llargmetratge. A més, Vertical Entertainment, ha declarat. “Estrenar aquesta pel·lícula no ha sigut una cosa fàcil o insensible. No ha sigut una decisió fàcil, però creiem que el comportament d’una persona no ha d’arruïnar el treball de tot l’equip durant dos anys”. La productora també ha volgut mostrar el seu recolzament a les víctimes i aclarir que no exculpa l’assetjament sexual a cap nivell.

‘El club de los jóvenes millonarios’ no és el primer fracàs de l’actor des que els abusos sortissin a la llum. L’intèrpret va ser acomiadat de la sèrie ‘House of Cards’, la sisena i última temporada de la qual arribarà aquest octubre ja sense ell, i es van restringir els seus contractes amb la plataforma Netflix. Després de l’escàndol, Riddley Scott també va haver de rodar de nou el paper de Spacey amb l’actor Christopher Plummer a la pel·lícula ‘Tots els diners del món’, cosa que va encarir la pel·lícula deu milions d’euros.