PRESUMPTA AGRESSIÓ

Asia Argento nega tota relació sexual amb Jimmy Bennet

Diu que tant la idea de pagar Bennett com els diners van ser de la seva parella, el difunt Anthony Bourdain

lmmarco44708065 files  in this file photo taken on may 19  2018 italian actr180821170642

lmmarco44708065 files in this file photo taken on may 19 2018 italian actr180821170642 / LOIC VENANCE

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Només Asia Argento i Jimmy Bennett saben del cert què va passar el 9 de maig del 2013 en una habitació del Ritz-Carlton de Marina del Rey (Califòrnia), però tots dos, i el món, tenen versions contradictòries d’una història que ha sacsejat el moviment #MeToo. Aquest dimarts, un dia i mig després que ‘The New York Times’ publiqués un article en què s’informava que Argento va pagar 380.000 dòlars a un jove actor i músic que l’acusava d’haver mantingut relacions sexuals amb ell quan ella tenia 37 anys i ell 17, encara menor d’edat legalment, l’actriu i directora ha emès un comunicat qualificant la informació d’“absolutament falsa”.

“Mai he tingut cap relació sexual amb Bennett”,ha escrit Argento en un missatge que ha enviat al periodista de la revista ‘New York’ Yashir Ali en el qual es declara també “molt impactada i dolguda”. “Nego i rebutjo tot el contingut de l’article de ‘The New York Times’ que va circular també en mitjans nacionals i internacionals”, escriu.

Ni Argento ni la seva advocada van donar rèplica o resposta a les acusacions de Bennett quan el ‘Times’ va contactar amb elles abans de publicar la informació. Però ara Argento dona la seva pròpia explicació de l’ocorregut, que matisa també la informació sobre el pagament que reconeix que es va fer al jove que amenaçava de demandar-la. És una explicació en què entra en joc algú que no pot corroborar-la: el xef Anthony Bourdain, que va ser parella de la italiana, i que es va suïcidar el mes de juny passat.

Segons el comunicat d’Argento, va estar unida durant alguns anys “només per amistat” amb Bennett, al qual va dirigir quan era un nen de 7 anys a 'El corazón es mentiroso', en què també va interpretar la seva mare. Aquesta amistat va acabar, segons ella, quan el jove li va fer “de forma inesperada una petició de diners desorbitats” (3,5 milions de dòlars segons el ‘Times’) una vegada que Argento va guanyar atenció mundial per les denúncies que va fer contra Harvey Weinstein per agressió sexual. La italiana assegura que Bennett en aquell moment “estava travessant severs problemes econòmics” i destaca “que ja havia pres accions legals contra la seva pròpia família demanant milions en danys”.

Argento diu també que Bennett sabia que Bourdain “era un home que aparentava tenir molta riquesa i tenia una reputació pròpia que havia de protegir com a admirada figura pública”.Explica que va ser el seu nòvio que “va insistir en manejar el tema en privat” i afirma que el famós xef considerava el jove actor i músic “perillós” i “tenia por de la possible publicitat negativa que una persona així” els podia portar. “Vam decidir bregar de forma compassiva amb la petició d’ajuda de Bennett i donar-l’hi”, escriu Argento, que assegura també que el pagament va sortir de la butxaca de Bourdain. “Anthony es va ocupar personalment d’ajudar Bennett econòmicament a condició que no patíssim més intrusions en la nostra vida”, ha escrit.

Argento interpreta el succeït com “l’enèsim capítol” del que considera una “persecució des de fa temps”. Anuncia també que “ben aviat” prendrà “en els àmbits adequats totes les iniciatives necessàries” per protegir-se, fet que apunta a potencials demandes.

De moment l’article del ‘Times’ ha provocat l’interès de la policia a Califòrnia, que intenta posar-se en contacte amb Bennett, però “de moment no s’ha obert una investigació” segons ha confirmat a ‘The Hollywood Reporter’ un portaveu.

-- 

Idoya Noain

US Correspondent 

El Periodico (www.elperiodico.com)

Ph. 212 254 37 08 

Notícies relacionades

Cell 917 279 47 88

Twitter: @noainny