Rose McGowan, escollida 'Home de l'Any' per la revista GQ

Assegura que té el cor trencat després de conèixer que Asia Argento va abusar d'un menor

lmmarco44654790 edinburgh  scotland   august 13   american activist  former 180820162317

lmmarco44654790 edinburgh scotland august 13 american activist former 180820162317 / Roberto Ricciuti

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’actriu Rose McGowan, de 44 anys, va ser una de les primeres veus que es van alçar contra els abusos sexuals a Hollywood. El seu testimoni sobre com suposadament va ser violada pel productor Harvey Weinstein no va caure en sac foradat i en reconeixement a la seva valentia i a com s’ha convertit en una activista, la revista ‘GQ’ li ha dedicat la portada en l’edició britànica i li ha concedit el Premi Inspiració de l’Home de l’Any.

Així ho ha explicat McGowan, protagonista d’‘Embrujadas’ i de diversos títols de cine independent, a través del seu compte d’Instagram, en què ha compartit un text d’agraïment: “És la puta hòstia, tenint en compte que cap revista per a dones ni cap organització s’han atrevit. Va pel progrés, el vostre i el meu”.

No és la primera dona a qui ‘GQ’ nomena Home de l’Any –Madonna o Cara Delevingne ja ho van ser–, però el gest té molt de significatiu. L’actriu s’ha guanyat aquest reconeixement per la seva “gran força i valentia”,segons ha explicat Dylan Jones, editor en cap de la publicació. “Rose ha sigut una de les primeres persones que va acusar públicament a una figura poderosa de la indústria que es va aprofitar obertament de la seva posició de poder”. Cal recordar que, l’any passat, la revista ‘Time’ va escollir el moviment MeToo com a personatge de l’any.

McGowan ha assegurat aquest dilluns a Twitter que se li ha “trencat el cor” després de conèixer les informacions que asseguren que la també actriu Asia Argento ha sigut acusada d’abusos sexuals. Segons ‘The New York Times’, Argento va arribar a pagar 380.000 dòlars al músic i actor Jimmy Bennet, amb qui havia treballat l’actriu italiana.

Notícies relacionades

Bennett va assegurar que va ser agredit sexualment per l’actriu, que llavors tenia 37 anys, en una habitació d’un hotel de Califòrnia dos mesos després d’haver fet els 17. A l’estat de Califòrnia, l’edat de consentiment per a les relacions sexuals és als 18. Tant ella com la filla de Dario Argento es van convertir en els últims mesos en dues de les principals defensores del moviment #MeToo contra els abusos sexuals després d’acusar totes dues a Weinstein d’haver-les violat.

“Vaig conèixer Asia Argento fa deu mesos. Compartim el dolor per haver sigut atacades per Harvey Weinstein”, assegura MacGowan en el seu compte de Twitter. “El meu cor està trencat. Continuaré el meu treball en nom de les víctimes a tot arreu”, afegeix l’actriu que va publicar recentment ‘Brave’, un llibre en què la intèrpret descriu l’agressió sexual que suposadament va cometre Weinstein el 1997 durant el transcurs del Festival de Cine de Sundance.