Scartlett Johansson, l'actriu més ben pagada del 2018

La segueixen a distància Angelina Jolie i Jennifer Aniston

zentauroepp41142656 new york  ny   november 30  scarlett johansson attends the a180816194947

zentauroepp41142656 new york ny november 30 scarlett johansson attends the a180816194947 / Jamie McCarthy

2
Es llegeix en minuts
El PERIÓDICO

L’actriu nord-americana Scarlett Johansson encapçala la llista del 2018 de les actrius més ben pagades, segons la llista publicada per la revista 'Forbes', un lloc aconseguit pel contracte que té per a participació en la saga d’'Els venjadors’, la franquícia de la Marvel.  Segons 'Forbes', Johannson va guanyar del juny del 2017 al juny d’aquest 2018 un total de 40,5 milions de dòlars (35,6 milions d’euros), quatre vegades més que el període anterior. Substitueix Emma Stone en el primer lloc de la llista.

El segon lloc l’ocupa la també nord-americana Angelina Jolie, tot i que amb un sou substancialment menor, de 28 milions de dòlars (24,6 milions d’euros), després de firmar la seva participació en la seqüela de 'Maléfica', la pel·lícula de Disney que està rodant actualment a Londres.

El segueix una altra cara coneguda, la de Jennifer Aniston, que es va embutxacar 19,5 milions de dòlars (17,2 milions d’euros) i que continua guanyant-se un bon salari 14 anys després del final de 'Friends' gràcies a la publicitat que protagonitza per a l’aerolínia Emirates, la marca d’aigua Smartwater i els productes de bellesa d’Aveeno, entre altres contractes. Forbes anuncia de tota manera que el salari d’Aniston probablement es dispararà l’any que ve amb la producció d’una sèrie d’Apple amb l’actriu Reese Witherspoon, per la qual cada una d’elles rebrà 1,25 milions (902.000 de dòlars per episodi). Reese Witherspoon, precisament, ocupa el cinquè lloc de la llista de 'Forbes' a l’haver guanyat aquest any 16,5 milions de dòlars (14,5 milions d’euros). 

El quart lloc és per a Jennifer Lawrence, amb 18 milions de dòlars (15,8 milions d’euros) gràcies a la seva campanya de publicitat amb Dior i del seu retorn a les pel·lícules de la saga ‘X-men'. En sisè lloc tenim Mila Kunis, amb 16 milions (14,1 milions d’euros) de dòlars després d’haver protagonitzat la seqüela 'Bad Moms Christmas', seguida de Julia Roberts, amb 13 milions de dòlars (11,4 milions d’euros) gràcies al llargmetratge 'Wonder', que va recaptar a taquilla 310 milions de dòlars (273 milions d’euros), la pel·lícula de més èxit en què participa en una dècada.

Una altra veterana com l’australiana Cate Blanchett va cobrar 12,5 milions de dòlars  (11 milions d’euros ) i es col·loca en vuitè lloc. Per darrere seu hi ha la còmica Melissa McCarthy, amb uns ingressos anuals de 12 milions de dòlars (10,5 milions d’euros) i la israeliana Gal Gadot, que se situa en l’últim lloc d’aquest 'top ten’ amb 10 milions de dòlars (8,8 milions d’euros) gràcies a la nova entrega de 'Wonder Woman' i al seu contracte publicitari amb Revlon. En total, les 10 actrius més ben pagades es van embutxacar 186 milions de dòlars (164 milions d’euros), una xifra sens dubte inferior a la dels actors masculins. 

Notícies relacionades

Els números que presenta periòdicament 'Forbes' s’elaboren partint de dades de diverses pàgines web especialitzades en cine, a més d’entrevistes amb persones amb informació privilegiada, i en aquestes xifres totals no s’inclouen les taxes d’agents, representants i advocats, i tampoc impostos, un import que és també un bon pessic.

En l’actualitat, destaca ‘Forbes’, els personatges femenins conformen només el 28,7 per cent dels papers a les pel·lícules, segons un estudi publicat fa dos anys, cosa que es tradueix en menys oportunitats per a les actrius de guanyar salaris alts. La revista destaca, a més, l’absència en la llista d’Amy Adams, Emma Watson i Charlize Theron, així com el fet que el 60% de les actrius incloses aquest any tenen més de 40 anys.