VACANCES A PALMA

Felip VI surt a entrenar amb el nou 'Aifos 500'

El Monarca participarà aquesta setmana en la Copa del Rei de Vela en categoria Swan 50

GRAF8980. PALMA DE MALLORCA, 29/07/2018.- El Rey Felipe VI hoy en el ’Aifos 500’, atracado en Porto Pí, en el que realizará entrenamientos previos al inicio de la 37 Copa del Rey de Vela. EFE/Ballesteros

GRAF8980. PALMA DE MALLORCA, 29/07/2018.- El Rey Felipe VI hoy en el ’Aifos 500’, atracado en Porto Pí, en el que realizará entrenamientos previos al inicio de la 37 Copa del Rey de Vela. EFE/Ballesteros / BALLESTEROS (EFE)

2
Es llegeix en minuts

El rei Felip VI s’ha embarcat aquest diumenge en el nou ‘Aifos 500’ per participar en una sessió d’entrenament amb la tripulació de l’Armada Espanyola el dia abans que arrenqui la 37 edició de la Copa del Rei de Vela en aigües de la badia de Palma. El Monarca, amb bermudes blaves, polo blanc i la motxilla a l’espatlla, ha arribat poc abans de les 12.30 hores a Porto Pi, la base militar que és a prop del palau de Marivent, on estava atracat el veler.

Després de baixar del vehicle, el Rei ha anat caminant pel moll fins a l’‘Aifos 500'’en companyia del seu patró, l’almirall Jaime Rodríguez Toubes. Ja a la coberta, ha saludat els integrants de la tripulació amb què competirà en la categoria Swan 50 de la Copa des d’aquest dilluns i fins dissabte vinent, 4 d’agost. Amb la bandera d’Espanya a la popa, el veler ha salpat per dirigir-se a una de les àrees de regata habilitades per als entrenaments.

Vaixell d’última generació 

L’‘Aifos 500’ és un vaixell d’última generació cedit a l’Armada per una drassana finlandesa per renovar el monobuc del mateix nom amb què Felip VI havia competit en els últims anys i que ja tenia més de dues dècades d’antiguitat, cosa que l’havia fet perdre competitivitat.

El veler ‘vell’ de l’Armada és en dic sec a Porto Pi, just al costat del nou, que manté la mateixa denominació d’‘Aifos’ (Sofia, al revés), a la qual s’ha afegit el 500 amb motiu del cinquè centenari de la primera volta al món de Magallanes i Elcano, que es commemora el 2019.

Felip VI no ha tingut ocasió de navegar amb el nou monobuc, que només ha participat en tres regates des del mes passat de maig. Per això, abans del començament de la competició, el Rei ha volgut prendre part en l’entrenament per integrar-se amb la resta de la tripulació i familiaritzar-se amb el barco.

Abcència del rei Joan Carles

Notícies relacionades

Estava previst que el rei Joan Carles també competís aquest any a la Copa de vela, una cosa que no passava des del 2009, i que coincidís amb el seu fill, tot i que en diferents categories, però finalment no ho farà per recomanació mèdica a causa d’una lesió de canell que li causa problemes musculars a l’esquena.

La 37 edició de la Copa batrà rècord de participació, amb 154 embarcacions de 29 països i més de 1.500 regatistes, distribuïdes en 12 classes, el que la converteix en la regata de vela més gran d’alta competició del Mediterrani.

Temes:

Balears Felip VI