VIOLÈNCIA MASCLISTA

Tres dones denuncien Luc Besson per agressió sexual

Una de les presumptes víctimes del director de cine francès: "Quan agafàvem l'ascensor junts, em besava per la força i em tocava els pits i les natges"

2018-07-10-el-director-de-cine-francs-luc-besson-en-la-presentacin-de-la-pelcula-dir-tu-nombre-alberto-pizzoli-afp-editado

2018-07-10-el-director-de-cine-francs-luc-besson-en-la-presentacin-de-la-pelcula-dir-tu-nombre-alberto-pizzoli-afp-editado

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tres dones més han denunciat per agressió sexual el director de cine francès Luc Besson. S’afegeixen així a la investigació oberta a començaments del 2018, després que l’actriu Sand Van Roy presentés una demanda per violació al cineasta.

"Quan vaig veure la denúncia de Sand Van Roy, em van tremolar les cames", ha explicat una directora de càsting que no vol revelar la seva identitat i que va treballar amb Besson diverses vegades, entre el 2000 i el 2005. Ha narrat el suposat comportament del cineasta: "Freqüentment, en presència d’altres persones, em demanava que li fes una fel·lació, cosa que rebutjava sistemàticament. A més, quan agafàvem l’ascensorjunts, em besava per la força i em tocava els pits i les natges".

"Cada vegada anava a més"

Una altra de les dones que ha presentat una denúncia contra el director d’'El cinquè element’ha sigut una antiga empleada de EuropaCorp, estudi creat pel mateix Besson. "Ell escoltava perfectament quan li deies 'no', però no podies abaixar la guàrdiaperquè ho tornava a intentar. I cada vegada anava a més", ha afegit.

Notícies relacionades

Una actriu també ha denunciat que, malgrat que quan va conèixer Besson a Los Angelesel director va ser "encantador", mesos després tot va ser diferent en una cita a París. Segons la seva versió, el cineasta francès va intentar forçar-la en una habitació i va haver de "posar-se de quatre grapes i arrossegar-se per escapar".

Besson ha negat totes les acusacions en contra seu i els advocats del director han afegit que no respondrà cap pregunta a causa de la investigació que està en curs. Anteriorment, un dels advocats ja havia titllat les acusacions de Van Roy de "fantasioses".