TERCER FILL DELS DUCS DE CAMBRIDGE

El príncep Lluís, batejat a Londres

La reina Isabel i el seu espòs no van assistir al bateig del seu sisè besnet

zentauroepp44230084 epa2894  londres  reino unido   09 07 2018   la duquesa cata180710131249

zentauroepp44230084 epa2894 londres reino unido 09 07 2018 la duquesa cata180710131249 / STR

3
Es llegeix en minuts
EFE / LONDRES

El príncep Lluís, cinquè en la línia de successió al tron britànic i tercer fill dels ducs de Cambridge, va ser batejat aquest dilluns a la capella reial del palau de Saint James, a Londres, en una cerimònia íntima en què van faltar els seus besavis, la reina Isabel II i el duc d’Edimburg.

El servei religiós va començar les 16 h, hora local (15.00 GMT), va durar uns 45 minuts i va ser oficiat per l’arquebisbe de Canterbury i primat de l’Església anglicana, Justin Welby.

El nen, que va néixer el 23 d’abril a l’hospital St Mary’s de la capital britànica, va arribar al temple adormit als braços de la seva mare, Catalina, mentre el príncep Guillem acompanyava els seus dos fills grans, el príncep Jordi i la princesa Carlota, de 5 i 3 anys, respectivament.

Vestida de blanc per McQueen

A la seva arribada, es va poder escoltar com Catalina, que es va mantenir fidel al dissenyador que ja havia contractat per als dos batejos anteriors, Alexander McQueen, descrivia el nen com a "molt relaxat i tranquil" mentre parlava amb l’arquebisbe.

El tercer net del príncep de Gal·les i la morta princesa Diana portava una rèplica, elaborada el 2008, del mantó baptismal color crema que va lluir per primera vegada la primogènita de la reina Victòria el 1841 i que, des d’aleshores, s’ha utilitzat per a tots els batejos reials, inclòs eld’Isabel II, el 1926.

El fill petit dels ducs de Cambridge va ser batejat amb aigua del riu Jordà sobre la pica baptismal Lily Font, una obra d’orfebreria elaborada pels joiers EJ. i W. Barnard el 1840, també a petició de la reina Victòria, que representa "la puresa i la nova vida" i que la família reial utilitza en aquestes cerimònies.

El bebè va seguir els passos del seu germà gran, el baptisme del qual també es va celebrar al temple de la capital britànica el 2013, mentre que el de la seva germana va tenir lloc a l’est d’Anglaterra, a l’església Saint Mary Magdalene de Sandringham, el 2015.

Família al complet

A més, es tracta de la primera vegada que es va poder veure l’acabada d’estrenar família de cinc al complet, ja que encara no hi havia cap imatge oficial dels ducs de Cambridge amb els seus tres fills, perquè el príncep no havia sigut vist de nou des del seu naixement fa 11 setmanes.

El fotògraf escollit per a la cerimònia va ser Matt Holyoak, que fa poc va fotografiar la reina i el duc d’Edimburg pel seu 70è aniversari de casament.

El sisè besnet d’Isabel II compta des d’avui amb sis amics íntims dels seus pares –tres homes i tres dones– com a padrins, entre els quals hi ha Guy Pelly, de la colla dels prínceps Guillem i Enrique, i Lucy Middleton, cosina de Catalina.

La cerimònia privada es va celebrar davant de menys de trenta convidats, entre els quals hi havia el príncep de Gal·les –avi de la criatura– i la duquessa de Cornualla, Camil·la, així com els noucasats ducs de Sussex, el príncep Enric i Meghan, que va acudir per primera vegada a un bateig d’un membre de la família reial.

"Motius de salut"

Per part de la duquessa de Cambridge, la llista va incloure els avis materns, Carole Michael Middleton, uns dels primers a arribar al temple, i els dos germans de Catalina, Pippa, a la qual es va poder veure embarassada del seu primer fill, i el seu marit, James.

Per la seva part, l’absència de la reina i el duc d’Edimburg va ser anunciada dimarts pel palau de Buckingham, en un comunicat en què es va assegurar que "no es deu a motius de salut" i que va ser acordada fa temps amb els ducs de Cambridge.

Notícies relacionades

La reina, de 92 anys, té previst acudir aquest dimarts a unes celebracions al centre de Londres amb motiu del centenari de la Reial Força Aèria (RAF) del Regne Unit i divendres vinent rebrà al castell de Windsor, als afores de la capital, el president dels Estats Units, Donald Trump, en una visita oficial.

A l’acabar la cerimònia, els ducs de Cambridge van oferir una recepció íntima a la Clarence House, residència i despatx del príncep Carles, on es va servir el mateix pastís de casament de Guillem i Catalina, com van fer amb els seus altres dos fills.