Anar al contingut

GAIREBÉ TOT PER A LA FILLA

El curiós testament del xef Anthony Bourdain

El cuiner que es va suïcidar a França llega a la seva exdona les milles de viatger freqüent, entre altres coses

El curiós testament del xef Anthony Bourdain

EUGENE GARCIA

El difunt xef nord-americà Anthony Bourdain va deixar gran part de la seva herència, estimada en uns 1,21 milions de dòlars, a la seva filla, Ariane. El testament, presentat en el Tribunal Testamentari de Nova York, entrega la majoria de les possessions a Ariane, d’11 anys, i una altra part a Ottavia Busia-Bourdain, l’exesposa del xef, van revelar els diaris ‘Daily News’ i ‘The New York Post’.

Dades del testament citades per totes dues versions detallen que inclou 425.000 dòlars en efectiu i estalvis, 35.000 dòlars en un compte de corretatge, 250.000 dòlars en propietats personals i 500.000 dòlars en intangibles que inclouen regalies i romanents. El document, escrit l’any 2016, poc abans que Bourdain i Busia se separessin, no inclou un condomini que va adquirir el 2014 a Manhattan amb la que llavors era la seva esposa. A més, esmenta una hipoteca per un valor d’1,1 milions de dòlars per una propietat que no s’especifica.

Les milles com a herència

A la seva exesposa li va deixar les milles acumulades com viatger freqüent i els seus “efectes personals i domèstics”, com vehicles, mobles, llibres i altres articles, i li va demanar que en disposés d’acord amb el que cregui que han estat els seus desitjos. Les versions detallen que a la seva filla li va deixar la resta dels béns. El tribunal escollirà un tutor per a Ariane, ja que és menor d’edat, que s’encarregarà de custodiar la gestió dels béns.

El 8 de juny passat, Bourdain, de 61 anys, va ser trobat sense vida a la seva habitació d’un hotel de luxe a Kaysersberg (est de França) pel seu amic i col·lega francès Eric Ripert. La fiscalia francesa va informar del suïcidi per penjament del prestigiós cuiner, que preparava una nova emissió de ‘Parts Unknown’ per a la cadena de televisió CNN, i va apuntar que res no feia “pensar, de moment, en la intervenció d’una tercera persona”.

Bourdain, parella sentimental de l’actriu italiana Asia Argento des del 2016, va començar la seva carrera televisiva després d’una trajectòria d’èxit com a cuiner a diversos restaurants de Nova York, com el cèlebre Brasserie Les Halles a Manhattan.