L'ESCÀNDOL DELS ABUSOS

Noves acusacions de violació contra Harvey Weinstein

Una altra dona acusa el productor, que podria ser condemnat a cadena perpètua, de "relacions sexuals forçades"

ecarrasco44110150 files  in this file photo taken on june 5  2018 hollywood fi180702192249

ecarrasco44110150 files in this file photo taken on june 5 2018 hollywood fi180702192249 / STEVEN HIRSCH

1
Es llegeix en minuts

El fiscal del districte de Manhattan, Cy Vance, ha anunciat aquest dilluns la imputació per tres càrrecs més del productor de cine Harvey Weinstein que se sumen als ja presentats al maig. Aquests nous càrrecs impliquen penes d’entre deu anys de presó i cadena perpètua.

En concret, ha sigut acusat ara d’un càrrecd’acte sexual criminal en primer grau per mantenir relacions sexuals forçades amb una dona el 2006 i de dos càrrecs més d’agressió sexual, informa el portal nord-americà TheHill.com. Des del maig, Weinstein està imputat per delictes de violació i acte sexual criminal, inclòs un càrrec per violació en primer grau, el més greu, que comporta penes de fins a 25 anys de presó.

Més de 70 dones

El fiscal Vance ha destacat que aquests nous càrrecs són per "alguns delsdelictes més greus contemplats pel dret penal de Nova York". Vance ha animat a més altres "supervivents" de les agressions de Weinstein a denunciar qualsevol altre delicte. "Aquestes acusacions són el resultat del’extraordinari valor mostrat per les supervivents que han fet un pas endavant. La investigació segueix endavant", ha subratllat Vance.

Notícies relacionades

Més de 70 dones van acusar el cofundador de l’estudi Miramax i The Weinstein Co de conducta sexual inapropiada, incloent-hi violacions. Aquestes denúncies van donar lloc al moviment #MeToo en el qual centenars de dones han acusat públicament homes poderosos en els negocis, el govern i l’entreteniment. Weinstein ha negat tenir relacions sexuals sense consentiment.

Acomiadat i en fallida

Entre les actrius que van acusar públicament Weinstein de conducta sexual inapropiada hi ha Uma Thurman, Salma Hayek, Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Lena Headey, Rose McGowan o Cate Blanchett. Des que les acusacions es van fer públiques, els pesos pesants de la indústria de l’entreteniment s’han distanciat de Weinstein, que va arribar a ser un delshomes més poderosos de Hollywood. El consell directiu de Weinstein Co el va acomiadar i al març la companyia es va declarar en fallida.