Asia Argento: "Weinstein em va violar a Cannes quan tenia 21 anys"

"El Festival de Cannes era el seu terreny de caça", assegura l'actriu i directora italiana en la clausura de la 71a edició del certamen cinematogràfic

undefined43412561 italian actress asia argento  l  speaks on stage as us direc180520094256

undefined43412561 italian actress asia argento l speaks on stage as us direc180520094256 / ALBERTO PIZZOLI

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’actriu i directora italiana Asia Argento ha assegurat aquest dissabte des del púlpit del Festival de Cannes que va ser violada en aquest certamen per Harvey Weinstein i que el productor "mai més" serà ben rebut en aquest certamen cinematogràfic. "El 1997 vaig ser violada aquí, a Cannes, per Harvey Weinstein. Jo tenia 21 anys. Aquest festival era el seu terreny de caça. Vull fer una predicció: Harvey Weinstein mai més serà benvingut aquí", ha assegurat la primera dona a denunciar oficialment WeinsteinWeinstein, ia ha fet emmudir l’audiència durant la clausura de la 71a edició del festival de cinema, que en aquesta edició ha premiat el japonès Hirokazu Koreeda amb la Palma d’OrHirokazu KoreedaPalma d’Or.

La realitzadora ha afegit davant l’audiència que "avui es continuen asseient entre nosaltres altres homes que han tingut un comportament indigne amb les dones. Sabeu qui sou. I, el més important, nosaltres ho sabem, i no us permetrem viure en la impunitat".

Notícies relacionades

Weinstein era un habitual del certamen de la Costa Blava, que el 1994 va veure premiada ‘Pulp Fiction’ amb la Palma d’Or, i en aquesta primera edició des que es van revelar els seus abusos el festival ha deixat clar que volia ser exemplar.

Per a això, entre altres gestos, els responsables del certamen han repartit entre els acreditats un fullet en el qual es recordava que l’assetjament està penat amb fins a tres anys de presó i 45.000 euros, alhora que ha obert una línia telefònica per poder denunciar possibles abusos.