EL SECRET DE L'ENLLAÇ REIAL

El senzill vestit de Meghan

Finalment el vestit ha estat un disseny minimalista de Clare Waight Keller, primera directora artística de Givenchy

lmmarco43403414 prince harry and meghan markle leave st george s chapel afte180519151250

lmmarco43403414 prince harry and meghan markle leave st george s chapel afte180519151250 / Andrew Matthews

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

 A les 12 en punt d’aquest dissabte, Meghan Markle entrava, finalment sola, a la capella de Sant Jordi i el nuvi la rebia amb un 'You look amaizing' (Estàs impressionant). Es revelava llavors el nom del dissenyador del vestit de la núvia, un dels secrets més ben guardats que enlairarà un nom per a la història de la moda, el de Clare Waight Keller, la primera directora artística de Givenchy. 

Una elecció que ha estat aplaudida i no perquè la dissenyadora sigui de Birmingham sinó pel seu aire modern i senzill. Segons ha revelat la casa reial britànica, la dissenyadora anglesa i Meghan Markle es van conèixer a començaments de l’any passat 2018 i han treballat mà a mà en aquest disseny minimalista.

I és que mentre en altres enllaços de la família reial britànica s’han vist puntes i detalls decoratius a l’escot i les mànigues, Meghan Markle ha optat per l’absoluta sobrietat. Ni al cos cenyit i amb escot vaixell, ni a la faldilla de silueta 'A', el vestit de Meghan Markle, de color blanc i elaborat en cadi de seda, un teixit que aporta cos i una mica de rigidesa, no tenia cap ornament. Com ha recalcat més d’un comentarista, "ella portava el vestit i no el vestit a ella".

Encara que el preu no ha transcendit, i segurament es mantindrà ocult, els mitjans britànics apunten que hauria costat menys de la meitat del vestit de la duquessa de Cambridge. Aquell disseny amb què Kate Middleton es va convertir en la duquessa de Cambridge amb un vestit de Sarah Burton, dissenyadora de la firma Alexander McQueen, va costar més de 350.000 euros. 

Cinc metres de vel

Davant la senzillesa del vestit, el vel ha cobrat protagonisme i segons apunta Hola!, ha recordat molt el que Diana de Gal·les va portar el dia del seu casament amb el príncep Carles, el 29 de juliol de 1981. De cinc metres de llarg i confeccionat amb tul de seda, sí que s’hi han vist brodats florals. Segons ha revelat la casa reial, Markle ha fet amb el vel una referència als 53 països que configuren la Commonwealth. Per a això, va investigar al costat de la dissenyadora Waight Keller la flora d’aquests territoris, per seleccionar una flora per país i configurar una mena de guia botànica que ha estat brodada a mà A aquestes 53 flors, Meghan Markle va voler afegir-ne dues més: la flor de macassar, que creix als terrenys del palau de Kensington davant Nottingham Cottage, i la rosella californiana, la flor de l’estat on va néixer ella. A la part davantera del vel, dues espigues de blat simbolitzen la caritat i l’amor.

La tiara de filigrana

La ja duquessa de Sussex ha sorprès el món amb una tiara amb la qual no s’especulava, la tiara de filigrana, amb motius geomètrics en comptes dels florals tradicionals. Es tracta d’una joia de diamants i platí que va pertànyer a la reina Mary, l’àvia d’Isabel II, i es va crear el 1932, encara que el fermall central data de 1893. 

Notícies relacionades

També de diamants són les arracades Galanterie i el braçalet Reflection, tot d’or blanc i de la col·lecció Alta Joieria de Cartier d’Alta Joieria amb què Meghan Markle ha acompanyat el seu anell de compromís, dissenyat pel mateix Enric. Elaborat en or groc, aquesta joia té tres diamants encastats: un de central procedent de Botswana, i dos de laterals, més petits, que van pertànyer a Diana de Gal·les. Per donar forma a aquest anell tan especial, el príncep Enric va confiar en la casa joiera anglesa Cleave and Company, la mateixa que ha elaborat les aliances dels nuvis: en or gal·lès i creat a partir d’una llavor regalat per la reina Isabel II a Meghan, i en platí amb relleu per a Enric.

El ram de flors de primavera

El ram de la núvia és un homenatge a Diana de Gal·les, ja que inclou nomoblidis, les que fossin les seves flors preferides. La florista Philippa Craddock ha dissenyat aquest petit ram de lliris de la vall, gessamí, astrància i pèsol perfumat, que sí que ha seguit una tradició: afegir branquillons de murtra, símbol de puresa i fidelitat. Finalment, Meghan Markle ha caminat, un tram sola fins a l’altar, amb uns 'stilettos' de seda setinada firmats per Givenchy.