GLAMUR ECLESIAL

Gala Met 2018: gosadia religiosa a la catifa vermella

Katy Perry, Rihanna, Cara Delevingne, Kate Bosworth i Jared Leto van disputar a Madonna el tron dels més atrevits de la nit

4
Es llegeix en minuts
El Periódico

La gala del Museu Metropolità (MET) de Nova York, gairebé sinònim de gosadia en la moda, es va atrevir aquest dilluns amb la religió com a tema central del seu 70è aniversari, en el qual desenes de celebritats van fer un acte de fe i van vestir la catifa vermella de glamur eclesial.

Cossos celestials: moda i imaginació catòlica, una nova exposició del MET que repassa les costures del catolicisme i compta amb la benedicció del Vaticà, va ser el lema de l'exclusiva festa anual que organitzen el museu i la guru de Vogue, Anna Wintour, i en la qual mai no falta l'extravagància.

Per les mateixes escales que peregrinen diàriament milers d'amants de l'art aquesta nit només han desfilat convidats de luxe amb les seves interpretacions estilístiques del sacre, començant per Wintour, devota de Chanel, que va lluir un crucifix sobre un vestit blanc amb obertures al pit.

Rihanna, amfitriona amb mitra papal

La temàtica religiosa no va filtrar la creativitat d'estrelles com Rihanna, una de les amfitriones de la nit, que va arriscar amb un escarit vestit, una pesada capa i una mitra papal, tot això adornat amb opulents vidres i perles, obra de Maison Margiela Artisanal.

'Look' Dolce & Gabbana de Sarah Jessica Parker. /  / Afp / ANGELA WEISS

Estridents van estar també Sarah Jessica Parker, enfundada en un Dolce & Gabbanade brocats daurats i amb un pessebre a escala a tall de tocat; o una de primerenca Ariana Grande, amb les seves distintives orelles de gat al cabell i un sofisticat vestit de Vera Wang que lluïa com a estampat el sostre de la Capella Sixtina de Miguel Ángel.

Katy Perry, un àngel celestial

Hi va haver àngels celestials, com la cantant Katy Perry, que va completar amb unes enormes ales emplomallades un look daurat de Versace, casa favorita de la vetllada per les seves característiques referències al catolicisme i la directora creativa de la qual, Donatella, apadrinava l'esdeveniment.

En canvi, la model Kate Moss, que va reaparèixer després de 10 anys d'absència amb un minivestit negre d'Yves Saint Laurent, es va integrar a una bandada d'àngels caiguts al costat de la princesa Carlota Casiraghi i l'actriu Charlotte Gainsbourg, que calçaven botesd'aire punk.

La també model Bella Hadid, que l'any passat va encarnar l'excés amb una ajustada mona semitransparent d'esquena oberta, ha estat avui una sòbria madonna gòtica madonnaamb cosset, faldilla llarga en negre i un llarg vel posterior que li arribava a terra.

Madonna, a la seva salsa

Però per a madonnes gòtiques, la mateixa Madonna, diva del pop que ha fet de la provocació un estil de vida. Va arribar amb un ram de roses negres a la mà i un voluminós vestit que li dibuixava una creu transparent al llarg del tors, amb el rostre rere un vel de reixeta i una tiara atapeïda de crucifixos.

El vestit, al més pur estil de la fe catòlica, és obra de Jean Paul Gaultier –amb el qual ha acudit a la gala. Transparències en forma de creu al pit, roses negres a la mà i una corona de reina aguantant un vel de reixeta (amb una picada d'ullet a les mitjanes més ‘sexys' de la història).

«Like a prayer» i «Hallelujah»

Madonna, a més, va sorprendre els presents amb una actuació en la qual va fusionar el seu «Like a prayer» ambl'«Hallelujah».  La diva ha compartit al seu compte d'Instagram un fragment del xou: 

No és imprescindible a la gala vestir d'acord amb el leit motiv, però moltes van decidir sumar-se a la festa de manera discreta, amb vestits simples i accessoris al cabell que simulaven aurèoles, entre elles Amber Heard Rosie Huntington-Whiteley.

Molt de groc, picada d'ullet al Vaticà

Si bé les interpretacions del lema van ser dispars, va destacar el color grocen honor al Vaticà; els tons foscos i la puresa del blanc, que l'actriu Kate Bosworth va portar a l'extrem amb un vestit de casament, vel inclòs, de la casa Oscar de la Renta.

I com a qualsevol catifa vermella que es preï, el paper cuixé esperava escriure nous capítols de certes històries d'amor, com la de Jennifer López, que va fer pública la seva relació amb l'exesportista Alex Rodríguez fa un any però que aquesta vegada va acudir sola.

Jennifer López i el seu xicot, Alex Rodríguez, van passejar el seu amor a la gala. / eduardo muñoz (reuters)

Trump i Melania, vetats

Per decisió de Wintour, tal com va admetre en una entrevista a la tardor, no va acudir la parella presidencial, malgrat que el mandatari dels Estats Units, Donald Trump, va proposar el 2004 matrimoni a Melania a la gala i tots dos solien ser convidats habituals.

Notícies relacionades

Celebrada el primer dilluns de maig, la del MET és una de les festes més esperades entre la faràndula i el preu de les seves entrades, que en aquesta edició van assolir els 30.000 dòlars, serveix per finançar el Costume Center, que cosa l'any passat va recaptar 12 milions de dòlars.

A partir del 10 de maig, el MET obre al públic l'exhibició protagonista de la gala, en la qual coexisteixen vestits papals que mai no havien sortit de la Santa Seu i dissenys de modistes contemporanis, des de Coco Chanel fins a Gianni Versace, en els quals va deixar empremta l'Església.