PROFESSIONAL COMPROMÈS

Benedict Cumberbatch es negarà a cobrar més que les seves companyes

L'actor britànic insta els intèrprets que, si no cobren el mateix que elles, no acceptin els papers

rtapounet35990941 refile   updating caption to reuters style cast member bened161027111802

rtapounet35990941 refile updating caption to reuters style cast member bened161027111802 / MARIO ANZUONI

1
Es llegeix en minuts

L'actor britànic Benedict Cumberbatch, protagonista d'èxits com 'Sherlock', en televisióSherlock, o 'The current war', al cinema, ha assegurat que rebutjarà papers si no es paga el mateix a les actrius, informa 'Radio Times'.

"La igualtat salarial i un lloc a la taula són els arguments principals del feminisme. Mirin les seves quotes", insta el famós intèrpret, que també va triomfar com a 'Hamlet' Hamlet'al teatre. "Preguntin el que es paga a les dones, i diguin: si no cobren el mateix que els homes, no ho faré», afirma.

Cumberbatch va avançar que el pròxim projecte de la seva productora és "una història sobre dones amb una perspectiva femenina sobre la maternitat, en un context de desastre mediambiental."

Notícies relacionades

"La meitat de l'audiència són dones!", va constatar l'intèrpret, que va recordar també que pel·lícules com 'Black Panther', 'Black Panther',la tercera més taquillera de la història, han demostrat que la diversitat racial no és un impediment per a la rendibilitat.

Les declaracions de Cumberbatch sorgeixen després de diverses polèmiques al Regne Unit sobre la disparitat salarial entre actors i actrius. Fa uns dies es va saber que Claire Foy, protagonista de la sèrie de Netflix 'The Crown', en la qual interpreta la reina Isabel II, cobrava menys que el seu coprotagonista Matt Smith, que encarna el príncep Felip –l'espòs de la sobirana—, cosa que es va justificar dient que ell és més conegut.