HA DURAT UNA SETMANA

L'arbre que van plantar Trump i Macron desapareix del jardí de la Casa Blanca

El roure, que pretenia ser un símbol de la unió entre els dos països, va ser un regal del president de França al dels Estats Units i es va instal·lar als jardins de la Casa Blanca

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El roure sèssil que el president de FrançaEmmanuel Macron, va regalar al seu homòleg nord-americà, Donald Trump ,el dia 23, ha desaparegut. Els dos líders mundials van plantar l'arbre als jardins de la Casa Blanca com a símbol de la unió entre els dos països. El regal de Macron estava carregat de simbolisme: pertanyia a una zona boscosa de Belleau, en què van morir prop de 2.000 soldats nord-americans al final de la primera guerra mundial, el 1918.

Notícies relacionades

Ara que ningú sap on és, totes les sospites han recaigut en Trump, però ha estatl'ambaixador francès als Estats Units, Gérard Araud, qui ha hagut de donar explicacions. «El roure està en quarantena, un requisit obligatori per a qualsevol organisme viu importat als Estats Units», va aclarir. 

Tot i així, i com que no hi ha cap declaració oficial de la Casa Blanca, molts usuaris a les xarxes han qüestionat la veracitat de les paraules de l'ambaixador francès, perquè creuen que la retirada de l'arbre s'ha produït«massa tard». Com a resposta a aquestes sospites, Araud ha respost que les arrels han estat«acuradament aïllades»en un plàstic protector per facilitar.ne l'extracció.