DESPRÉS DE DOS ANYS D'INVESTIGACIÓ

No hi ha culpables en la mort de Prince

Les autoritats no presentaran càrrecs i tanquen el cas en el segon aniversari de la seva mort

lmmarco42998235 files in this file photo taken on june 16 1990 shows music180420134605 / BERTRAND GUAY

lmmarco42998235 files  in this file photo taken on june 16  1990 shows music180420134605
lmmarco42998371 carver county attorney mark metz  right  announces at a pres180420134611

/

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Avui es commemora el segon aniversari de la mort de Prince. Dijous passat, dies abans de l’efemèride, l’oficina del fiscal del comtat de Carver, a Minnesota, va anunciar que no es presentaran càrrecs per la seva mort. «No hi ha proves suficients per acusar ningú de la seva mort», va assegurar Mark Metz.

El món va conèixer el final de Prince el 21 d’abril del 2016, als 57 anys, a causa d’una sobredosi accidental per consum de fentanil, un opiaci entre 30 i 50 vegades més potent que l’heroïna i entre 50 i 100 vegades més potent que la morfina. Però després d’una investigació que ha durat aquests dos anys, les autoritats admeten que no han aconseguit determinar com va arribar el fentanil a les seves mans, ja que el músic no tenia prescripció mèdica per tenir-ne. Per això es va apuntar com a hipòtesi que el cantant va morir al consumir per error Vicodin fals que en realitat contenia fentanil.

«Desafortunadament, les pastilles de Vicodin fals [trobades al domicili de Prince a Paisley Park] eren una imitació exacta de les pastilles Vicodin reals. I res en les proves suggereix que Prince va ingerir fentanil conscientment», va explicar el fiscal Metz, i va afegir que ningú del seu cercle sabia que l’artista tenia aquest fortíssim analgèsic.

Els investigadors tampoc van trobar indicis que el Vicodin fals que va matar Prince fos receptat per un doctor ni han trobat pistes sobre qui va poder proporcionar-li les pastilles que el van matar.

«Les accions de persones al voltant seu seran criticades i qüestionades en els pròxims dies, però les sospites o insinuacions són categòricament insuficients per recolzar que es presentin càrrecs», va avançar el fiscal, que va confirmar que van trobar nombroses pastilles a casa de Prince, i que «una part significativa» no eren als seus envasos originals.

El fiscal també va aclarir el paper del doctor Michael Todd Schulenberg, que va tractar Prince durant les setmanes prèvies a la seva mort i que aquesta setmana va arribar a un acord amb les autoritats federals pel qual pagarà 30.000 dòlars (24.238 euros) de multa, però no afrontarà càrrecs penals. En les conclusions s’afirma que Schulenberg va examinar Prince i li va proporcionar pastilles de Percocet, que no van tenir res a veure amb la seva mort i que van ser receptades a nom de Kirk Johnson, mànager de Prince, per protegir la privacitat del músic.

Notícies relacionades

Figura indiscutible del pop, el funk i el rock i renovador de la música negra en els 80 gràcies a discos com Purple rain (1984) i The Times (1987), dos anys després de la seva mort el seu llegat continua. A finals d’any arribarà a les llibreries l’autobiografia que Prince estava escrivint quan va morir, sota el títol de The beautiful ones.

I el mític concert Sign O’ The Times de Prince es projectarà avui en 18 sales de Cinesa a Madrid, Barcelona, Bilbao, Palma de Mallorca, Santiago de Compostel·la, Santander, Sevilla, Oviedo, Mataró, Múrcia, Terrassa, Castelló i Valladolid i a les del Palacio de la Premsa de la Gran Vía de Madrid.