BARCELONA BRIDAL FASHION WEEK

La primavera de les núvies arriba a Barcelona

Rosa Clará obre el seu 'showroom' en l'antesala d'una setmana de desfilades

lmmarco43008934 sant just desvern baix llobregat 20 04 2018 gente 180420185813 / JOAN PUIG

lmmarco43008934 sant just desvern    baix llobregat   20 04 2018     gente  180420185813
lmmarco43009084 sant just desvern    baix llobregat   20 04 2018     gente  180420185830

/

2
Es llegeix en minuts
Alexánder García / Luis Miguel Marco

Un empatx de tul i puntes és el que viurem els pròxims dies. Arriba una nova edició, la número 28, de la Barcelona Bridal Fashion Week, per demostrar que el sector continua mostrant un estat radiant. Unes xifres que sonen a violí: a Espanya es produeixen cada any 775.000 vestits de núvia. És el segon productor després de la Xina. I el negoci de la moda nupcial mou 1.300 milions d’euros, xifra que representa gairebé el 13% del sector tèxtil. Hi ha negoci a la vista.

Així que per anar-nos ambientant, un dels noms potents, Rosa Clará, va rebre ahir la premsa en l’espectacular showroom . Un temple de 6.000 m², consagrat a l’exhibició i venda de les seves diferents línies de producte, amb més de 1.500 vestits diferents. «En aquesta casa no parem ni un minut. La internacionalització continua sent el gran repte anual: créixer i créixer a l’estranger. Vam començar fa 20 anys amb aquest repte i ara tenim la sort de vendre a més de 80 països de tot el món, amb més de 4.000 clients. Aquí és on efectuen les seves comandes».

L’acompanyava Águeda López, model i dona del cantant porto-riqueny Luis Fonsi. «No he vist res d’igual ni als EUA ni enlloc del món. Rosa és experta a fer sentir una dona com una princesa. Jo no descarto fer algun dia una festa bonica a la platja i posar-me un d’aquests vestits. M’agraden amples, amb molta tela, d’aquells que camines i voles».

Rosa Clará va avançar que en la desfilada que farà dimarts al recinte modernista de Sant Pau, «es veurà la primera línia de la col·lecció, on es marca més tendència. És diferent i trencadora», va assegurar.

En llocs emblemàtics de la ciutat

I és que encara que les 27 desfilades de la Bridal Fashion Week se celebraran a partir de dilluns al recinte de Fira de Barcelona de Montjuïc, on estaran presents 370 marques comercials, el 68% internacionals, algunes firmes portaran les seves desfilades a altres punts emblemàtics de la ciutat. 

Pronovias ha escollit per a la seva posada de llarg i festa posterior de dilluns vinent el Pavelló Italià de Montjuïc. La firma Jordi Dalmau desfilarà al Teatre Condal. La dissenyadora nord-americana d’origen libanès Reem Acra realitzarà la seva desfilada al Museu Marítim. I YolanCris tallaran dijous a la nit tota l’avinguda Maria Cristina i armaran una passarel·la de 40 metres de llarg, amb el Museu Nacional d’Art de Catalunya al fons. Per al que promet ser un xou obert per a 5.000 persones comptaran amb la participació de La Fura dels Baus i el grup de dansa La Veronal. A més, aquest any l’entrega dels Elle International Bridal Awards tindrà lloc durant la nit del 27 d’abril a l’edifici històric de la Universitat.

15 vestits únics

Notícies relacionades

La Bridal acull a més a més l’exposició Reines per un dia, una mostra de 15 vestits de núvia i de festa vintage firmats, entre altres, per Coco Chanel, Christian Lacroix, Yves Saint Laurent, Manuel Pertegaz, Pedro Rodríguez, Hubert De Givenchy, Loris Azzaro, Thierry Mugler, Giorgio Armani, Karl Lagerfeld, Cristóbal Balenciaga i Paco Rabanne.

Aquests vestits formen part de la col·lecció de la Fundació Rocamora, que organitza una mostra completa d’aquestes i altres peces d’alta costura fins al 31 de maig a la Casa Rocamora de Barcelona.