L'ESCÀNDOL DE L'ASSETJAMENT

Bardem reclama prudència amb les denúncies per abusos sexuals

"Ser assenyalat amb un dit et fa culpable en els judicis mediàtics", adverteix l'actor espanyol

ecarrasco42632640 graf9138  madrid  23 03 2018   javier bardem  ganador del  s180324101907

ecarrasco42632640 graf9138 madrid 23 03 2018 javier bardem ganador del s180324101907 / Juan Carlos Hidalgo

1
Es llegeix en minuts

Javier Bardem considera que el moviment en l'àmbit cinematogràfic contra l'assetjament i l'agressió sexual viu un moment d'"extrems" que porten que "el fet de ser assenyalat amb un dit fa que ja siguis culpable i no tinguis dret a la presumpció d'innocència" pels judicis mediàtics.

En una entrevista amb Efe, ha lamentat que es produeixin "judicis mediàtics" i ha advocat perquè s'aportin proves dels suposats casos perquè acabin "amb una lectura purament legal". "Ara hi ha senyors i senyores que apunten amb el dit altres senyors, i és important que passi, però s'han de portar proves", ha dit. A més, ha demanat ser "molt sensible amb aquest assumpte" perquè "se li pot destruir la vida en 24 hores" a algú.

Weinstein i Woody Allen

Tant Bardem, de 49 anys, com la seva dona, Penélope Cruz, de 43, han treballat en l'entorn cinematogràfic de persones que han sigut assenyalades pel focus mediàtic en relació amb alguns dels casos d'abusos; des de Harvey Weinstein Woody Allen, director de Vicky, Cristina, Barcelona, film on van actuar els dos espanyols.

Notícies relacionades

El candidat als premis Platí pel seu paper a Loving Pablo ha manifestat que el "moviment d'igualtat" que s'està estenent en l'àmbit cinematogràfic amb actuacions com Me Too, com tots els que "sacsegen els fonaments d'una societat, acostumen a tendir a anar a un extrem, i ara estem en aquest moment d'extrems".

De tota manera, opina que s'està produint "un canvi històric, i som testimonis i part d'aquest canvi" gràcies a un moviment que "ha vingut per quedar-se". Després d'aquest pas "pels extrems", augura que anirà cap a "un lloc més equànime, on tot estarà més mesurat; tant de bo que sigui mesurat per la llei, i ja no serà tant l'home contra la dona sinó l'home i la dona junts".

Temes:

Javier Bardem