Als 91 ANYS

Mor el dissenyador Hubert de Givenchy

"Ja no hi ha elegància, ni tan sols entre les meves antigues clientes", va dir el dissenyador francès

lmmarco42486709 gra027  madrid  espa a   12 03 2018   fotograf a de archivo 180312150905

lmmarco42486709 gra027 madrid espa a 12 03 2018 fotograf a de archivo 180312150905 / KIKI HUESCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El dissenyador francès Hubert de Givenchy va morir dissabte passat als 91 anys, segons ha informat aquest dilluns l'agència AFP. Va ser l'home que va visitar estrelles com Audrey Hepburn en títols icònics com 'Esmorzar amb diamants' i 'Dos a la carretera' i el creador d'alguns dels dissenys de Jackie Kennedy, Grace Kelly. Elizabeth Taylor i la duquessa de Windsor, entre moltes altres famoses. Va fundar el 1952 la 'maison' Givenchy, una de les firmes més elegants del món.

Givenchy era uns dels pocs mestres de la moda amb majúscules que queden vius. Va visitar Espanya fa quatre anys per presentar l'exposició que li va dedicar el Museu Thyssen de Madrid, que recorria les quatre dècades de la seva creació. I és que encara que el 1988 va vendre la seva firma va seguir dirigint-la fins a la seva retirada el 1996. 

En aquella visita a Madrid va assegurar sense embuts: "No vull ser dur perquè jo ja no estic directament implicat en aquest món, però jo diria que ja no hi ha elegància. Fins i tot entre les clientes que em van donar la seva confiança quan les veig avui".  

Amb ajuda de Balenciaga

Contràriament al que la seva família volia, Givenchy no es va convertir en un advocat, i va fer estudis a l'Escola de Belles Arts de París. Va començar en el món de la moda treballant per a Lucien Lelong, Piguet, Jacques Fath i Elsa Schiaparelli fins que va obrir la seva pròpia firma, la casa de modes Givenchy, amb el suport del modista espanyol Cristóbal Balenciaga.

Notícies relacionades

L'admiració de Givenchy per la figura de Cristóbal Balenciaga va impulsar el projecte de construcció d'un museu dedicat a l'obra del modista basc, el Museu Balenciaga, a Guetaria i la constitució de la fundació corresponent, de la qual era president fundador. El seu compromís amb el museu el va portar a donar la seva col·lecció particular de 'balenciagues' a l'entitat.

El 31 d'octubre del 2011 va ser guardonat amb l'Orde de les Arts i les Lletres i anteriorment, l'1 de juliol del 2002, va ser distingit amb la Gran Creu de la Orde d'Isabel la Catòlica.

Temes:

Moda Obituaris