ARTISTA RENASCUT

Sobral parla del seu nou cor a la tele

La televisió portuguesa RTP emet la primera entrevista de l'últim guanyador d'Eurovisió després del trasplantament

zentauroepp42128494 salvador sobral el ganador del  ltimo festival de eurovisi n180216105956

zentauroepp42128494 salvador sobral el ganador del ltimo festival de eurovisi n180216105956

1
Es llegeix en minuts

El cantant portuguès Salvador Sobral, vencedor de l'última edició del Festival d'Eurovisió, ha reaparegut aquest dijous, 15 de febrer, a la televisió del seu país per assegurar que, després del seu recent trasplantament de cor, considera que el seu problema "ja està resolt" i que podrà tornar a cantar pròximament. Sobral, de 28 anys, va rebre el nou cor a principis de desembre, fet que l'ha obligat a estar quatre mesos ingressat.

El cantant va assegurar a la cadena lusitana RTP que no va sentir "res" al despertar-se de l'operació, que considera "una experiència com qualsevol altra".

"Crec que l'ésser humà és superadaptable i vaig adaptar aquesta situació a la meva realitat", va explicar Sobral durant l'entrevista, en què va insistir en la visió "pràctica" que té de la seva intervenció. "Prefereixo no ser supermetafísic sobre aquestes coses i ser pràctic: tenia aquest problema, ja està resolt, llest, comencem a tocar, que és el que m'agrada", va afegir.

A més, va assegurar que aquesta visió pragmàtica és la que explica que, "de moment", no vulgui saber la identitat del donant. "Potser demà diré: '¿D'on ve? ¡Investiguem-ho!'. Però per ara no tinc aquesta voluntat de buscar", va dir.

Sobre les seqüeles de l'operació, el portuguès va explicar que l'ha influenciat "d'una manera física" perquè, per exemple, els medicaments que s'ha de prendre "fan que tingui la veu fràgil en aquest moment". "Però crec que tornarà al que era", va comentar amb un somriure.

La seva primera aparició en televisió va estar marcada per l'habitual to distès de Sobral, que va assegurar no sentir cap responsabilitat per causar una eventual influència en altres persones que l'admirin: "¡Odio la responsabilitat!".

Notícies relacionades

Sobral, que començarà  el pròxim 27 de juny una gira per "diversos festivals d'estiu" d'Espanya, festivals d'estiu" d'Espanya, va remarcar que encara no ha cantat, a penes ha fet assajos, i que el seu "renaixement" serà en escenaris dels arxipèlags lusitans de Madeira i les Açores, en dates que no va precisar. El seu somni immediat ara, va dir, és "viatjar pel món i descobrir cultures tocant".

"La millor manera de descobrir cultures és tocar. Anar a Bogotà, Caracas...", va comentar el lusità, considerat un heroi al seu país per aconseguir la primera victòria de Portugal a Eurovisió, que celebrarà la seva pròxima edició el 12 de maig a Lisboa.