TÉ 83 ANYS

Enric de Dinamarca, molt greu, passarà "els seus últims dies" al palau

El marit de Margarida és al castell de Fredensborg

lmmarco309694 danish queen margrethe smiles to her husband prince consort 180213184319

lmmarco309694 danish queen margrethe smiles to her husband prince consort 180213184319 / FRANCOIS LENOIR

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El príncep Enric de Dinamarca, marit de la reina Margarida, ha sigut traslladat aquest dimarts de l'hospital en què ha estat ingressat gairebé dues setmanes al castell de Fredensborg per passar-hi els seus "últims dies", segons ha informat la casa reial danesa. Aquesta decisió obeeix a un desig del mateix príncep, de 83 anys, que continua estant "greu", segons el breu comunicat.

Enric de Dinamarca va ser ingressat a finals del mes passat a l'Hospital del Regne de Copenhaguen, on, segons va informar aquesta institució uns dies després, va ser examinat d'un tumor al pulmó esquerre, que va resultar benigne, i havia de ser tractat d'una infecció.

La casa reial va comunicar, no obstant, divendres passat que el seu estat de salut havia empitjorat "de forma greu", i que el príncep hereu Frederic havia suspès la seva estada a Corea del Sud, on assistia als Jocs Olímpics d'Hivern, i que tornava immediatament a Dinamarca.

Demència senil

Durant els últims dies, tant la reina com els seus fills i nets han fet visites diàries al príncep a l'hospital, on també s'han desplaçat des de França diversos germans d'Enric, francès de naixement.

A Enric li havien detectat el setembre passat demència senil, un diagnòstic que va ser fet públic setmanes després d'originar una polèmica pels atacs a la seva dona en mitjans danesos.

Notícies relacionades

Enric havia declarat a la premsa la seva determinació a no voler ser enterrat amb Margarida perquè s'havia ignorat el seu desig de ser rei consort, una vella reivindicació, i, en una posterior entrevista, va assenyalar que la reina el prenia "per tonto" i no el respectava.

El castell de Fredensborg és a uns 45 quilòmetres al nord de Copenhaguen i és la segona residència de la reina i el seu marit. 

Temes:

Dinamarca