MANIQUÍ AMB CABELLS BLANCS

La mare model del 'marcià' Elon Musk

Maye Musk és model des de l'adolescència i dietista des de la joventut. Després de deixar-se créixer els cabells blancs li han plogut els contractes publicitaris

lmmarco37463463 89th academy awards   oscars vanity fair party   beverly hil180207192611

lmmarco37463463 89th academy awards oscars vanity fair party beverly hil180207192611 / DANNY MOLOSHOK

3
Es llegeix en minuts
Juan Fernández

Pot ser que Elon Musk (Pretòria, Sud-àfrica, 1971) passi a la història per ser l'home que ens va omplir els carrers de cotxes elèctrics, va instal·lar colònies humanes a Mart i va idear el primer sistema per pagar per internet. Però abans d'explicar en una pel·lícula la vida del fundador de Tesla, SpaceX i Paypal, els guionistes de Hollywood voldran relatar la de la seva mare: la model i dietista canadenca Maye Musk, que als gairebé 70 anys --els farà a l'abril-- protagonitza les campanyes de publicitat més prestigioses i les portades de les revistes de moda més sol·licitades sense permetre que el pas del temps l'afecti en el seu manifest sentit de l'elegància.

De portes endins, la trajectòria personal del cèlebre emprenedor, que aquest dimecres ha sigut notícia per haver enviat un descapotable a Mart, està als antípodes de la d'un registrador de la propietat: amb la seva primera dona, l'escriptora canadenca Justine Wilson, va tenir bessons i trigèmins; amb la segona, l'actriu britànica Talulah Riley, s'hi va casar i es va separar dues vegades; i l'any passat es va definir com "el paio més deprimit del món" després de trencar amb la intèrpret nord-americana Amber Heard, exdona de Johnny Depp.

Rodar el món

Amb tot, la biografia de la mare d'Elon Musk guanya la del seu fill en habilitat per desafiar les normes establertes. Si ell promet revolucionar la vida dels humans, ella imparteix lliçons de supervivència i saber estar des de la joventut. De fet, el dia que va portar al món el seu primogènit feia dos anys que li decorava el dormitori amb la banda de finalista del certamen de Miss Sud-àfrica del 1969 i des dels 15 anys es guanyava la vida com a model al país africà, on la seva família s'havia mudat a viure des del Canadà quan era una criatura. El món que el seu fill aspira ara a veure des de l'espai, ella el roda des que el seu pare es va aficionar a portar-la d'aventures en avioneta pel desert de Kalahari amb la seva germana bessona i la resta de la família.

No resulta exagerat afirmar que Maye Musk ha estat tota la vida vivint del seu cos, ja que a la seva carrera de maniquí hi va afegir molt aviat la de dietista, carrera que va estudiar a la universitat i que va perfeccionar més tard amb dos màsters científics. Després de separar-se del marit, un enginyer sud-africà amb qui va tenir tres fills, la mare d'Elon Musk ha estat combinant el modelatge amb la professió de nutricionista i, segons ha confessat, ha tingut èpoques pròsperes amb altres d'autèntiques dificultats per tirar endavant.

Als 60 anys va deixar de tenyir-se 

Fent de la necessitat virtut, els consells dietètics que donava a altres models se'ls va haver d'aplicar a si mateixa als anys 90 per treure's de sobre 25 quilos i aconseguir sortir del 'target' de les talles grans. Tot i que, tal com ha reconegut, la gran decisió de la seva vida ha sigut negar-se a frenar les marques de l'edat: quan va fer 60 anys va deixar de tenyir-se els cabells i de dissimular les arrugues. Des d'aleshores li han plogut les ofertes laborals.

Notícies relacionades

Els últims anys Maye Musk ha sigut reclam publicitari de marques com Virgin America, Swarosky, Revlon i Clinique, ha aparegut a la portada de revistes com 'Elle', 'L’Officiel' i 'New York Magazine' (on va simular un embaràs als 63 anys) i fa poc va desfilar en la setmana de la moda de Nova York després de fitxar com la imatge de la firma de maquillatge Cover Girl.

Aquesta última marca es distingeix per oferir una imatge diversa de la bellesa allunyada dels cànons establerts. Amb la mare del creador de Tesla han trobat la cara perfecta: a sorprendre el personal i llançar floretes al destí, ben pocs la guanyen.