GRATITUD I TENDRESA

L'emocionant cançó d'una comparsa de Cadis dedicada al nen víctima de l'atemptat de la Rambla

La mare del petit agraeix a l'agrupació Los ángeles de la Guarda que compongués una cançó per al petit Xavi

2
Es llegeix en minuts

Silvia Mompart, mare de Xavi Martínez, el petit de 3 anys que va ser víctima de l'atemptat de les Rambles a Barcelona l'estiu passat, ha enviat una carta a la comparsa gaditana Los Ángeles de la Guarda en agraïment a la lletra que van dedicar al seu fill al Concurs Oficial d'Agrupacions de Carnaval.

"Si els àngels que estan amb el meu Xavi són només una dècima de bones persones com vosaltres, sé que és feliç i estarà sempre molt ben acompanyat", ha escrit Silvia al seu compte de Facebook. La missiva ha sigut difosa també des del compte oficial de la comparsa.

"Cansat i abatut, sense consol i fracassat, un àngel arriba al cel, amb un nen de la mà, i amb l'altra truca a la porta, aquella tarda a l'hora de la migdiada, al donar el seu nom a qui custodiava la porta d'entrada, va veure que a la llista no hi havia en Xavi, no hi ha el seu nom, porta'l a la terra, que t'has confós", van cantar dilluns passat al Teatre Falla de Cadis.

El seu autor, David Márquez Mateos, conegut com un dels germans Carapapa, il·lustre família carnavalesca de Cadis, va explicar després de la seva actuació que havia conegut la tràgica història d'aquesta família, víctima de l'atemptat de Barcelona, i havia volgut rendir-li homenatge.

La difusió de la lletra en mitjans catalans ha facilitat que arribi a la mare del petit, que agraeix "com una abraçada" aquesta cobla vinguda des de Cadis.

El meu fill era una pura espurna

"El meu fill era una pura espurna d'alegria i amb ell se'n va anar una part de la meva vida i de la meva il·lusió, que no recuperaré mai, però no tot són moments tristos, ja que rebre un regal com el vostre pasdoble és una mostra de la vostra immensa bondat i gran cor", assenyala.

"Vull agrair de tot cor que hàgiu pensat en el meu petit. Tant de bo no us hagués conegut sota aquestes circumstàncies, tant de bo res fos com és ara, però la meva tristesa té ara unes notes de música gràcies a vosaltres. Heu aconseguit emocionar i posar la pell de gallina a tots els que estimaven el meu fill, que no són pocs. Avui estem una miqueta menys tristos, el meu petit, el meu príncep, el meu campió, el meu Xavito té una cançó i estic segura que la ballarà allà on sigui. Gràcies de tot cor per posar música a la meva tristesa. Us portaré sempre en el meu cor", conclou la carta.

JORDI COTRINA

Silvia Mompart i el seu marit Javier Martínez, pares del petit Xavi, víctima en l'atemptat de La Rambla, amb l'imam Driss Sallym a Rubí, a finals de l'agost passat.

Notícies relacionades

La comparsa Los Ángeles de la Guarda, que ja havia destacat per escriure una cobla contra l''A per ellos' i l'actuació policial de l'1-O a Catalunya, ha difós aquesta missiva celebrant que la seva lletra "hagi traspassat fronteres i hagi arribat a qui estava destinada".

L'agrupació coneixerà aquesta matinada, després de l'última semifinal del concurs oficial, si és una de les quatre comparses que actuaran a la gran final d'aquest divendres al Teatre Falla.