Diane Keaton recolza Woody Allen: "És el meu amic i continuo creient en ell"

L'actriu, una de les grans muses del director novaiorquès, s'uneix a la recent defensa del també actor Alec Baldwin

undefined24693546 this image released by nbc shows diane keaton accepting the 180130103627

undefined24693546 this image released by nbc shows diane keaton accepting the 180130103627 / Paul Drinkwater

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'actriu nord-americana Diane Keaton ha sortit aquest dilluns en defensa del cineasta Woody Allen, que està al centre de la polèmica per haver abusat presumptament de la seva filla adoptiva Dylan Farrow el 1992, i ha assegurat que segueix creient en la seva innocència.

"Woody Allen és el meu amic i continuo creient en ell", ha dit Keaton, una de les grans muses del realitzador novaiorquès, al seu compte de Twitter.

La protagonista d'Annie Hall (1977) o Manhattan (1979) ha convidat, a més, els seus seguidors en aquesta xarxa social a veure una entrevista a Woody Allen emesa el 1992 pel programa 60 minutes.

Diane Keaton i Woody Allen, a la pel·lícula 'Annie Hall', el 1977.

En aquesta conversa televisiva, Allen va negar haver abusat sexualment de Dylan Farrow quan era una nena, unes acusacions que han tornat a sortir a la llum en els últims mesos davant l'allau de casos d'agressió sexual a Hollywood i per l'impuls dels moviments Me Too (Jo també) i Time's Up (S'ha acabat el temps).

Dylan Farrow, la filla adoptiva de Woody Allen i Mia Farrow, que ara té 32 anys, va oferir a mitjans d'aquest mes la seva primera entrevista en televisió, en què va reafirmar les seves acusacions contra el cineasta. "Tot el que puc fer és explicar la meva veritat i esperar que algú em cregui en comptes de només escoltar-me", va dir. Allen, per la seva part, va tornar a negar les acusacions.

L'acusació de Dylan Farrow contra el seu pare va sortir originalment a la llum el 1992, enmig de la tempestuosa separació de Woody Allen i Mia Farrow en què l'actriu va guanyar als tribunals la custòdia dels seus fills.

Relació amb la seva filla adoptiva

Allen havia iniciat en aquella mateixa època una relació amb una altra filla adoptiva de Farrow, Soon-Yi Previn, que tenia 19 anys i amb la qual finalment es va casar el 1997.

El 2014, Dylan Farrow va enviar una carta a The New York Times en què explicava com el realitzador havia abusat d'ella, però els fets ja havien prescrit legalment.

Altres suports del sector del cine

Les declaracions de Diane Keaton d'aquest dilluns s'uneixen a les recents afirmacions d'Alec Baldwin, que va assegurar que "renunciar" a Woody Allen és "injust i trist". "¿És possible recolzar els supervivents de la pedofília i d'abusos i assetjaments sexuals i, al mateix temps, creure que Woody Allen és innocent? Així ho crec", va escriure a Twitter.

No obstant, Keaton i Baldwin són només una minoria a Hollywood davant els intèrprets que han mostrat en els últims dies el seu penediment i tristesa per haver treballat amb Allen.

Com a mostra, Rebecca Hall i Timothée Chalamet van donar els seus sous corresponents als seus papers en pel·lícules de Woody Allen, Selena Gomez va fer una important contribució a Time's Up, i Colin Firth i Greta Gerwig, per posar només dos exemples, van assegurar que es penedien d'haver treballat a les seves ordres en les pel·lícules Màgia a la llum de la lluna (2014) i A Roma amb amor (2012), respectivament.

Sense citar-lo

Notícies relacionades

Així mateix, Kate Winslet ha admès aquest diumenge, en una trobada amb crítics de cine a Londres, que lamenta les "males decisions" que va prendre a l'haver treballat amb certs cineastes, si bé no els va esmentar directament.

Després de l'escàndol al voltant del productor Harvey Weinstein, acusat de desenes de casos d'agressió sexual, nombroses revelacions del mateix tipus van esquitxar artistes com Kevin SpaceyDustin HoffmanJames FrancoBrett RatnerJohn LasseterLouis C.K. Bryan Singer.