Scarlett Johansson critica la "hipocresia" de James Franco

L'actor, que s'ha sumat al moviment Time's Up contra els abusos sexuals, ha sigut denunciat per haver assetjat diverses excompanyes de feina

undefined41701107 los angeles  ca   january 20  scarlett johansson attends wom180122123752

undefined41701107 los angeles ca january 20 scarlett johansson attends wom180122123752 / Presley Ann

2
Es llegeix en minuts
Vega S. Sánchez
Vega S. Sánchez

Periodista

Especialista en animals, plantes i curiositats

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L'actriu Scarlett Johansson, de 33 anys, ha participat aquest dissabte a Los Angeles en la Marxa de les Dones per reclamar la igualtat i el final de la discriminació, i en protesta contra les polítiques del president dels EUA, Donald Trump, al complir-se el seu primer any a la Casa Blanca. I en aquest acte, en què també han participat actrius com Natalie Portman, Eva LongoriaDrew Barrymore i Amy Schumer, la protagonista de Ghost World ha volgut llançar un dur al·legat contra l'actor James Franco, de 39 anys, i la seva "hipocresia" de recolzar el moviment Time's Up (que es podria traduir com Ha arribat l'hora, un hashtag hereu del #MeToo per animar les possibles víctimes que encara no han denunciat els seus agressors), quan Franco s'ha vist esquitxat per diversos casos de denúncies d'abusos sexualsabusos sexuals.

"¿Com pot una persona recolzar públicament una organització que ajuda a brindar suport a les víctimes d'assetjament sexual mentre en privat s'aprofita de persones que no tenen poder?", ha assenyalat, en referència a l'actor sense anomenar-lo. "Per cert, vull que torni el meu pin", ha afegit Johansson, en referència a la xapa amb la consigna Time's Up que va lluir el seu company durant la gala dels Globus d'Or, el dia 7 de gener, on l'artista va guanyar el premi a millor actor de comèdia o musical per The disaster artist.

Franco es defensa

"Vaig portar el pin perquè el recolzo [el moviment]. Recolzo el canvi, recolzo el 50/50, que significa que la gent que està poc representada, dones, persones de raça negra, la comunitat LGTB, arribin a posicions de lideratge de què se'ls ha privat", ha assegurat Franco al programa The late showdesprés de les acusacions. En el programa també ha dit que recolza totes les dones que s'han llançat a parlar en públic dels abusos que han sofert. "El que s'ha dit a Twitter [les acusacions d'abús contra ell] no és precís. I recolzo del tot les persones que parlen i que són capaces de tenir una veu que no han tingut abans, durant molt temps", ha assegurat.

Acusació bumerang

Les acusacions d'"hipòcrita" que ha llançat l'actriu s'han tornat, no obstant, en contra seu, i són diverses les veus que han recordat que l'actriu ha treballat en diversos films -Match Point i Vicky, Cristina, Barcelona, entre altres- amb Woody Allen. El director de cine novaiorquès s'ha vist periòdicament vinculat a casos d'abusos sexuals i pederàstia, des que el 1992 la seva filla Dylan Farrow el va acusar d'haver abusat sexualment d'ella quan tenia només 7 anys.

En el seu discurs de dissabte, l'actriu també va recordar els seus inicis en la indústria del cine. "Vaig tenir moltes relacions tant personals com professionals on la dinàmica de poder era tan desagradable que vaig haver de crear un discurs sobre que jo era la noia cool a qui li era igual tot, i això a vegades significava anar en contra del que era correcte per a mi", ha assegurat. "No ho tornaria a fer", ha afegit.

Notícies relacionades

"És graciós com Scarlett Johansson critica James Franco (acusat per dones adultes). Però Scarlett ha sigut criticada per Dylan Farrow, una víctima d'abusos que era menor, per treballar amb Woody Allen una vegada i una altra. I aleshores, va atacar la víctima", ha escrit una usuària de Twitter.

"No entenc com Scarlett Johansson pot condemnar James Franco ara, quan en el passat ha recolzat Woody Allen. Que hipòcrita", ha escrit una altra usuària.