BASC TRIOMFAL

El bilbaí que entusiasma els britànics

Gorka Márquez, ballarí professional i musculós 'latin lover', és una estrella del 'Mira quién baila' de la BBC

ecarrasco41326790 gente  gorka marquez instagram171217173754

ecarrasco41326790 gente gorka marquez instagram171217173754

3
Es llegeix en minuts
Begoña Arce / Londres

Es diu Gorka Márquez i és el bilbaí més famós del Regne Unit. Cada setmana milions de britànics han seguit passos, fintes i piruetes d'aquest ballarí professional de 27 anys, amb cabells i ulls d'atzabeja. Un ‘latin lover’ que posa per a la premsa amb la camisa descordada fins al melic i el tors musculós i impol·lut, dels que no en queden ni a la ria del Guggenheim. L'artista ha estat lluint figura davant súbdits i súbdites de Sa Majestat, des que l'any passat es va incorporar a ‘Strictly Come Dancing’  (equivalent a ‘Mira quién baila’) el xou de la BBC, que arrasa en els índexs d'audiència.

Entre les seves companyes en el concurs ha tingut una actriu d'EastEnders, la mítica sèrie de la televisió britànica i la cantant Anastasia. La seva última companya de pista ha sigut la cantant Alexandra Burke, que el 2008 va guanyar el concurs X Factor. Amb ella havia arribat Gorka aquesta temporada fins a la gran final dissabte passat.

La gran final de dissabte

El bilbaí establert al Regne Unit, va començar a ballar als 12 anys i als 20 va representar Espanya al Campionat Mundial Llatí. Dos anys més tard va arribar a ser semifinalista a la Copa Mundial de la Federació de Dansa Esportiva. Més tard es va incorporar a les gires de la ‘troupe’ internacional ‘Burn the Floor’. La fama no obstant ha arribat amb les seves aparicions en el gran xou televisiu britànic, que desperta passions.

Més de 13 milions d'espectadors van veure la gran final de 'Strictly Come Dancing'. Gorka i Alexandra havien preparat un número del musical My Fair Lady a petició del jurat, un altre de la cantant i actriu americana, Ethel Minven i una cançó de Tina Turner (Jive to Proud Mary). Al pesar d'una excel·lent actuació, el trofeu se'ls va escapar i  va ser per a una altra parella de concursants. El bilbaí va consolar la seva plorosa companya.  “Ha sigut sempre increïble”, va declarar amb esportivitat. “És l'última vegada que vaig a sostenir-la i és molt emotiu.”

Més de 13 milions de teleespectadors van veure dissabte la gran final de 'Strictly Come Dancing'

Els britànics no obstant no el perdran de vista i sembla que Gorka té corda per a estona. El ballarí reapareixerà al xou especial de Nadal, que és un dels plats forts de les festes. Al gener emprendrà juntament amb la resta dels finalistes una gira per tot el Regne Unit amb un gran espectacle i l'entrades esgotades.

Un cop de puny en una discoteca

Notícies relacionades

La fama de Gorka a aquestes altures va més enllà de la pista de ball. Els tabloides s'interessen pels detalls de la seva vida, en què ha tingut alguna mala trobada. Fa uns mesos, després d'aparèixer al xou, va rebre un cop de puny a la cara en una discoteca de Blackpool. Molt professional, després d'acudir a urgències i al dentista amb dues dents trencades, va tornar al concurs, per prosseguir els assajos i les seves aparicions al programa.

Inevitablement, la premsa també li ha atribuït algun idil·li amorós. L'últim el vincula amb una entrenadora personal, Georgie Harris de 23 anys, la foto de la qual en biquini, mostra com en són d'eficaços els seus mètodes per estar en forma. “Gorka va molt al gimnàs, especialment al gimnàs de Georgie i passen molt temps junts”, va revelar el dominical ‘The Sun on Sunday’. “És obvi que estan lligant. Fins i tot es filmen l'un a l'altre mentre fan exercici i ho pengen a les xarxes socials amb missatges”. 

Temes:

Concursos TV BBC