CONFLICTE A L'ÍNDIA

Un polític hindú demana la decapitació d'una estrella de Bollywood

Suraj Pal Amu ha ofert més d'un milió d'euros pel cap de l'actriu Deepika Padukone

lmmarco41019043 file in this june 25 2016 file photo bollywood actress d171123141757 / Samuel de Roman

lmmarco41019043 file   in this june 25  2016 file photo  bollywood actress d171123141757
lmmarco41033267 epa3362  bombay  india   21 11 2017   varias personas pasan 171123141802

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Bollywood, la indústria cinematogràfica més gran del món, està commocionada. Un integrant del partit que governa l'Índia, Suraj Pal Amu, ha ofert una recompensa de 100 milions de rupies, uns 1,3 milions d'euros, a qui decapiti la protagonista de la pel·lícula PadmavatiDeepika Padukone, i el director de la pel·lícula, Sanjay Leela Bhansali. ¿El motiu? La polèmica que ha despertat la cinta en els clans patriarcals dels rajputs per no ser fidel a la història hindú.

El film ha generat un gran enrenou a l'Índia per la història (o llegenda) que explica: la relació entre una reina hindú i un líder musulmà. L'argument no ha agradat a un ampli col·lectiu que professa l'hinduisme i la controvèrsia ha obligat la productora a ajornar el llançament de la pel·lícula, que s'havia d'estrenar l'1 de desembre. Padmavati ja ha sigut prohibida en alguns estats conservadors com Rajasthan, Madhya Pradesh, Gujarat i Uttar Pradesh.

"No tindré mai por"

L'actriu índia ja ha contestat a les amenaces de mort de Suraj Pal Amu. "En aquest punt, com a dona, artista i ciutadana d'aquest país em sento furiosa, em sento decebuda i també em sembla graciós. No tindré mai por. La por no ha sigut mai una emoció amb la qual m'hagi sentit identificada", ha assegurat Deepika Padukone, de 31 anys, al diari indi Mumbai Mirror, que assenyala que també l'han amenaçat amb tallar-li el nas. L'actriu no para de rebre aquests dies el suport de col·legues de professió, tant d'actors de Bollywood com de Hollywood.

Mentrestant, el Govern de Karnataka, un dels estats de l'Índia, ha posat protecció especial tant per a la intèrpret com a casa dels pares de Padukone, però cap autoritat fins al moment ha anunciat mesures contra el polític en un país en què un comentari en una xarxa social pot portar una persona a la presó. 

El tràiler, un èxit a Youtube

Notícies relacionades

Ja durant el rodatge d'aquesta cinta de gran pressupost de Bollywood (ha costat uns 23 milions de dòlars) el grup hinduista Karni Sena va atacar el set del rodatge a Jaipur al gener i els escenaris muntats a Bombai al març. També hi ha hagut disturbis davant alguns cines per projectar el tràiler oficial, que per cert ha arribat als 47 milions de reproduccions a Youtube.  

Padmavati explica com una reina de casta rajput del segle XIII (interpretada per Deepika Padukone) es va suïcidar per protegir el seu honor i el de la seva família després de la mort del seu marit, el rei Rana Ratan Singh, a mans del sultà musulmà Allaudin Khilji.