VISITA OFICIAL

Brigitte Macron, a la Gran Mesquita d'Abu Dhabi

La dona del president francès ha admirat la bellesa del tercer centre religiós d'aquestes característiques més gran del món

olerin40871039 brigitte macron  the wife of the french president  visits th171109181746

olerin40871039 brigitte macron the wife of the french president visits th171109181746 / GIUSEPPE CACACE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Amb motiu de la visita del president francès, Emmanuel Macron, als Emirats Àrabs Units, la seva dona, Brigitte, ha anat a la Gran Mesquita d'Abu Dhabi, un espectacular centre de pregària -és el tercer més gran del món- i un dels atractius turístics de la ciutat.

Amb un elegant vestit jaqueta blanc, la primera dama ha complert al arribar amb els preceptes religiosos de l'islam i ha recorregut l'edifici descalça i amb un mocador que li cobria el cap. Brigitte ha admirat la bellesa de la mesquita de Sheikh Zaied, que alberga 42 cúpules, prop de 1.000 columnes i l'alfombra teixida a mà més gran del món. El recinte, inaugurat el 2007, pot reunir un total de 40.000 fidels.

Brigitte Macron admira la Gran Mesquita. / AFP / GIUSEPPE CACACE

Notícies relacionades

Mentre Brigitte era a la mesquita, el seu marit ha visitat els militars desplegats a la base naval de Mina Zaied, la primera base francesa al Golf.  

Durant la seva estada als Emirats, el president francès i la seva dona van participar dimecres en la inauguració del Museu del Louvre d'Abu Dhabi, que allotja una col·lecció de 600 obres, la meitat de la seva propietat i la resta cedides per 13 grans museus de França, un d'ells el mateix Louvre.