INICIATIVA SOLIDÀRIA

'Movember', un mes de bigotis

Una organització benèfica promou una campanya per conscienciar sobre la salut masculina

olerin40828435 le prince albert ii de monaco et son neveu pierre casiraghi 171105182556

olerin40828435 le prince albert ii de monaco et son neveu pierre casiraghi 171105182556 / Bruno Bebert Bestimage

1
Es llegeix en minuts

Deixar-se créixer el bigoti, a part de provocar alguna irritació o altra, pot contribuir a una bona causa. És el que proposa la campanya Movember (contracció en anglès de  Moustache i November), auspiciada, des del 2003, per la Movember Foundation, una organització benèfica internacional instal·lada a més de 20 països i compromesa amb l’impuls d’una vida més feliç, saludable i duradora per als homes.

Durant tots aquests anys, personatges destacats com l’exseleccionador Vicente del Bosque, els actors José Corbacho Javier Gutiérrez, el xef Paco Roncero i el futbolista Iker Casillas s’han sumat a la iniciativa. 

Andreu Buenafuente. / INSTAGRAM

Notícies relacionades

De moment, la campanya ja compta amb alguns incondicionals, com Albert de Mònaco i els seus nebots Pierre Andrea Casiraghi. I no es descarta que altres famosos, com Andreu Buenafuente –abonat al mostatxo després d’haver fet una promesa amb aires polítics que pot anar per llarg–, optin pel Mo per salvar un Bro (germà).

Des del 2003, Movember ha recaptat 597 milions d’euros i ha finançat més de 1.000 programes de recerca sobre el càncer de pròstata i el de testicles, la salut mental i la inactivitat física.