NOVA SÈRIE A LA VISTA

El biopic d'Isabel Pantoja es presenta a Cannes

És l'avanç d'un projecte de 13 capítols que estarà a punt el 2019 i supervisat per la tonadillera

Isabel Pantoja ofereix la seva pròpia versió amb un biopic, el primer que autoritza. / EFE VÍDEO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Cannes

«Aquí, de totes les Isabels, només n’hi ha una: la dona, la de l’art, l’autèntica, la verdadera. Amb les meves rialles i els meus plors, amb alegries i penes. Una vida de treball, emocions, patiments i vivències». Són les paraules d’Isabel Pantoja amb la veu en off, mentre, entre llums i ombres, en plans curts i compassats, la càmera i ella mouen al compàs de la música el seu vestit de cua en una borratxera de volants, la visió d’un torero, moviments de mans i contrallums.

És el tràiler amb què s’anuncia 'Isabel Pantoja. Así fue' -el títol és provisional-, l’avanç d’un projecte que veurà la llum el 2019 i que es va presentar ahir com a aperitiu en l’àmbit internacional a Cannes (França), en el mercat de programes i formats audio­visuals (Mipcom).

La mateixa cantant, de 61 anys,  introduirà cada un dels 13 capítols previstos. I és que aquesta vegada és ella mateixa qui ofereix la seva pròpia versió amb un biopic, el primer que autoritza, en què diu haver-se exposat «des de l’essència».

La sèrie autobiogràfica arriba de la mà de la productora mexicana BTF Media, responsable també d’'Hasta que te conocí', sèrie dedicada al desaparegut cantant Juan Gabriel, gran amic d’Isabel i autor de les lletres del disc 'Hasta que se apague el sol', amb el qual Pantoja ha tornat als escenaris després de passar per la presó. BTF desembarca amb al seu soci espanyol, el productor Oriol Uría.

«És el personatge de qui més s’ha escrit en tercera persona als mitjans de comunicació. Aquest biopic autoritzat li permet per primera vegada parlar en primera persona de tot el que s’ha explicat de la seva vida. I aquesta probablement és una de les raons que l’han motivat a fer aquest format», va explicar Uría.

Notícies relacionades

Isabel Pantoja ha participat en la supervisió dels guions i ha supervisat un càsting que encara no està tancat i que «és clau», perquè la sèrie recorrerà les sis dècades de la intèrpret i requereix actors que s’ajustin a cada etapa de la seva vida. 

SENSE OBVIAR RES

En les 13 hores que tindrà la sèrie, els productors prometen no obviar res, tampoc les polèmiques que han marcat la seva vida, com la seva controvertida relació amb l’exalcade de Marbella Julián Muñoz, el judici i el seu ingrés a la presó el 2014 després de ser condemnada a dos anys per blanqueig de capitals. «S’ha de ser respectuós amb la història de la seva vida, en què, evidentment, hi ha episodis que coneix tothom, perquè no són cap secret, i es tocaran tots, des que va néixer fins avui», va admetre Uría.