Xantatge d'un 'hacker'

Miguel Bosé publica una foto dels seus fills per frenar una extorsió

El cantant opta per "interrompre el negoci" al delinqüent, que intentava vendre les imatges a alguna publicació

zentauroepp40027195 miguel bose me han hackeado el correo  me han robado archivo170909204416

zentauroepp40027195 miguel bose me han hackeado el correo me han robado archivo170909204416

2
Es llegeix en minuts

El cantant Miguel Bosé ha publicat una foto amb els seus quatre fills menors tant a la xarxa social Instagram com al seu compte oficial de Twitter per impedir una «extorsió» que suporta des de fa setmanes, després d’haver sofert el robatori d’arxius fotogràfics arran d’un ciberatac al seu correu electrònic. El mateix artista va difondre divendres a la nit la primera imatge frontal dels seus fills per, segons les seves pròpies paraules, «interrompre el negoci» al pirata informàtic que li està fent xantatge des de fa un mes.

 «M’han piratejat el correu. M’han robat arxius fotogràfics de família i m’estan extorsionant des de fa setmanes i per aquí no hi passo. Estan tractant la venda del material a tercers. Per aquesta raó i per interrompre el negoci al meu agressor, em veig obligat a fer això i a mostrar les identitats dels meus fills que des del seu naixement he protegit tant i he mantingut en l’anonimat», va explicar en el missatge, publicat amb la imatge.

  

  El cantant, que divendres a la nit va actuar a Sevilla –de la seva actuació va publicar també diverses fotos–, recalca en el seu text que s’ha vist obligat a difondre la foto per acabar amb el xantatge, però també fa una petició: «Espero que, no obstant aquesta decisió forçada, la discreció cap als menors de la meva família segueixi sent respectada per tots com fins ara s’ha fet. Gràcies». Malgrat que els quatre petits apareixen a cara descoberta a la imatge, EL PERIÓDICO ha preferit pixelar la cara dels menors, com fa habitualment.

 

 

Demanaven 60.000 dòlars

El 7 d’agost passat, Bosé va denunciar davant la Policia Nacional de la Comissaria de Pozuelo de Alarcón (Madrid) l’intent d’extorsió, després que uns desconeguts li exigissin 60.000 dòlars a canvi de no publicar unes fotos de la seva família al parc Disney Anaheim de Los Angeles (EUA), fetes l’estiu passat. El mateix cantant ja havia difós una imatge d’aquella visita a la xarxa social Instagram, en què apareixen els menors d’esquena per protegir la seva intimitat.

Notícies relacionades

 Bosé va acceptar aparèixer en aquesta xarxa social com a imatge comercial, però va exigir que als seus fills no se’ls veiés la cara. Posteriorment, ja a nivell particular, sí que va permetre que li fessin altres fotos, que li van ser entregades en un arxiu informàtic. Aquestes i altres imatges són les que volien vendre els xantatgistes.

El cantant va declarar a la policia que l’extorsió li va arribar el 7 d’agost passat, de matinada, en un correu electrònic, així com a través de missatges de Whatsapp directament al seu mòbil personal.