ANUNCIA DISC

Taylor Swift es fa gran

Després del seu silenci a les xarxes, la cantant anuncia 'Reputation', el seu sisè treball

lmmarco39779079 file photo  taylor swift performs  out of the woods  at the 170824130440

lmmarco39779079 file photo taylor swift performs out of the woods at the 170824130440 / Mario Anzuoni

2
Es llegeix en minuts
Luis Miguel Marco / Barcelona

Misteri resolt. Tres dies després que Taylor Swift deixés en blanc les seves xarxes socials, s’ha fet la llum i els seus fans, que especulaven sobre el que podria estar passant, ja respiren més tranquils. Tot responia a una estudiada (però no nova) estratègia de màrqueting.

  

 

Als seus 27 anys, la cantant nord-americana comença la promoció del seu nou disc, el sisè en estudi, Reputation, i a més del títol ja té portada i data de sortida, el 10 de novembre. I és que ens hem de remuntar tres anys enrere per a la sortida del seu últim àlbum, 1989, un treball que va batre rècords de vendes la primera setmana als Estats Units. L’artista també va guanyar un Grammy al millor àlbum per aquest disc, convertint-se en la primera artista femenina a guanyar el premi dues vegades. La intèrpret de Shake it off és també la cantant que més diners va guanyar l’any passat. Amb Reputation arriba també una nova imatge per a l’artista. Taylor Swift s’ha fet més adulta. Queda enrere la lolita pop i la debutant country acompanyada només amb una guitarra. S’ha de seguir omplint estadis. 

    

Per començar, el nom del disc ja és tota una declaració d’intencions: Reputation. El que més maldecaps ha donat a Swift aquests últims anys és precisament la seva reputació. Taylor ha aguantat que molts mitjans critiquessin qualsevol aspecte de la seva vida pública: des dels seus fracassos amorosos amb el músic Calvin Harris i l’actor Tom Hiddlestone fins a les seves topades amb companyes de professió com Katy Perry, passant per aquell desafortunat videoclip del raper Kanye West en què aquest compartia llençols amb una estàtua d’ella despullada.

 

   

La serp que va penjar Swift a Instagram també llançaria un missatge. Ara és ella la que agafa les regnes i la que està disposada a mossegar. Taylor també ha compartit la que podria ser la caràtula del nou àlbum, en què apareix fotografiada en blanc i negre, amb un jersei sargit i mirant fixament a càmera juntament amb retalls de diaris amb el seu nom. La tipografia gòtica també diu molt: arrenca un període més fosc.

AGRESSIÓ SEXUAL

Swift ja va copar titulars la setmana passada al guanyar la demanda contra el DJ David Mueller, a qui va acusar d’haver-li grapejat el cul durant una sessió de fotos l’any 2013. El músic va haver d’abonar la compensació simbòlica d’un dòlar que demanava la cantant. Després del judici, Swift va fer una donació, amb una xifra que no ha transcendit, a una associació per a la defensa de víctimes d’abús ­sexual.

Notícies relacionades

    

Ara s’haurà d’esperar fins al 10 de novembre per escoltar què ha de cantar al món, temps més que suficient per concedir entrevistes, copar portades i participar en gales com els premis MTV que se celebraran diumenge.