Ron Wood supera un càncer

El guitarrista dels Rolling Stone desvela que va esr operat fa tres mesos per un tumor al pulmó

zentauroepp39574729 file   in this file photo dated friday march 25  2016  rolli170807095123

zentauroepp39574729 file in this file photo dated friday march 25 2016 rolli170807095123 / Enric Mart

2
Es llegeix en minuts

El guitarrista de la banda britànica dels Rolling Stones Ron Wood va ser sotmès fa uns tres mesos a una operació per un càncer de pulmó, segons ha revelat el mateix músic en una entrevista que va publicar diumenge passat el rotatiu britànic 'The Mail on Sunday'.

Ron Wood, de 70 anys i que l’any passat va ser pare de bessones, va ser diagnosticat durant una revisió mèdica prèvia a l’inici de la gira dels Stones, titulada No filter i que recorrerà 12 ciutats europees a partir del 9 de setembre vinent, amb parada a l’Estadi Olímpic de Barcelona, el dia 27 d’aquell mes, única parada a Espanya.

«Hi va haver una setmana en què tot penjava d’un fil. Podria haver sigut el moment d’abaixar el teló i dir adeu. No saps mai què és el que passarà», ha revelat en l’entrevista el músic, que el mes de maig passat ja havia fet públic que va passar pel quiròfan per tractar-se una petita lesió al pulmó. 

En una mostra de sinceritat, va recordar com va ser el moment previ a sotmetre’s a la intervenció quirúrgica: «Al quiròfan, abans de tancar els ulls per a l’operació, li vaig dir al meu metge: «Que comenci la batalla», va explicar.

El músic va penjar ahir un retrat seu a Instagram amb un missatge d’agraïment per totes les mostres d’afecte i ànim rebudes després de fer pública la notícia.

Wood va deixar de fumar fa al voltant d’un any, just abans que naixessin la seva cinquena i sisena filles, Gracie Jane i Alice Rose, fruit del seu matrimoni amb la productora teatral de 39 anys Sally Hum-

phreys. 

La malaltia li va ser detectada quan el seu metge li va preguntar si volia fer-se una revisió «en profunditat» per analitzar l’estat del seu «cor, pulmons i sang». El guitarrista explica en l’entrevista què va passar després: «Llavors va tornar i em va donar la notícia que tenia aquella supernova cremant al meu pulmó esquerre. I, per ser completament honest, no em va sorprendre».

Wood assegura que va prendre la decisió que, si el càncer s’havia estès, es negaria a rebre quimioteràpia. El músic ha volgut puntualitzar que no és que desconfiï de l’eficàcia d’aquest tractament: «Es tractava més aviat que no volia perdre els cabells. Aquests cabells no se n’aniran enlloc, em vaig dir, de cap manera. Una setmana més tard van venir amb la notícia que no s’havia estès», detalla. 

Notícies relacionades

El músic insisteix que es troba «bé» després de l’operació i que se sotmet a revisions cada tres mesos. «El van descobrir aviat», admet i anima a conscienciar el personal. «La gent s’ha de fer revisions. Seriosament, ho han de fer. He tingut una sort increïble, sempre he tingut un àngel de la guarda molt fort mirant per mi. La veritat és que jo no hauria de ser aquí», reconeix en l’entrevista. 

Wood, que ara disfruta cuinant, tenint cura de les seves filles i veient sèries de televisió quan no està de gira, es va unir als Stones el 1975 reemplaçant Mick Taylor, que ja havia succeït Brian Jones el 1969.