ESCAPADA CULTURAL

Els Reis i les seves filles visiten una mostra de Picasso i Miró a Sóller

En el recorregut van comptar amb dos guies excepcionals, els nets dels artistes

lmmarco39576464 topshot spanish king felipe vi l his wife queen letizia170806162924 / JAIME REINA

lmmarco39576464 topshot   spanish king felipe vi  l   his wife queen letizia170806162924
lmmarco39575537 spain s king felipe  queen letizia  princess leonor and prin170806162909

/

2
Es llegeix en minuts

Expectació ahir a la localitat mallorquina de Sóller, al nord de l’illa. Els reis Felip i Letizia van aparèixer a la plaça de la Constitució amb les seves filles, Elionor i Sofia, saludant els veïns i fins i tot fotografiant-se amb ells. Anaven al museu modernista de Can Prunera a visitar en privat l’exposició 'Picasso i Miró, la història d’una amistat'. Allà els esperaven els nets dels artistes Bernard Ruiz Picasso i Joan Punyet Miró.

Tots dos han continuat la relació d’amistat que van compartir els seus avis, dos artistes que es van influir mútuament. L’exposició ha reunit 52 peces i obres d’art de tots dos mestres, 30 del malagueny i 22 del català.

Durant la visita, d’uns 45 minuts, els quatre membres de la família reial van estar contemplant una foto històrica dels dos artistes i els seus nets van aprofitar aquest moment per fer-se una abraçada i escenificar la continuïtat de l’amistat. També van contemplar un vídeo del 1958, inèdit fins ara, de la vida quotidiana a la casa de Picasso a França, on es veu els dos artistes caracteritzar-se i compartir unes rialles còmplices.

El Rei va tenir ocasió de contemplar alguns esbossos del 'Guernica' i, al llegir uns manuscrits de Picasso, va comentar: «La lletra és una obra d’art en si mateixa».  Després, quan va contemplar la litografia 'Jeu de la Cape' (1961), va demanar a les seves filles que es fixessin en tot el que l’artista havia aconseguit plasmar «amb dos traços». Per la seva banda, la Reina va animar les nenes a fer alguna pregunta, però elles es van limitar a seguir les explicacions dels nets de Picasso i Miró.

"No busqueu titulars!"

A la sortida, a preguntes dels periodistes, la Reina va assegurar que l’exposició els havia «agradat molt». I com que els informadors insistien a obtenir una resposta de llavis de les seves filles, va insistir: «Els ha agradat molt l’exposició i no busqueu titulars».

Notícies relacionades

Aquesta ha sigut la segona ocasió en què s’ha pogut veure en públic els Reis amb les seves filles durant les vacances d’estiu a l’illa, després del tradicional posat que van protagonitzar dilluns passat al palau de Marivent.

Amb la visita a Can Prunera, els Reis han volgut tenir un gest envers la família de Miró, després que cedís 12 escultures en bronze per ser exposades de forma permanent als jardins de Marivent, amb motiu de la seva obertura al públic, el maig passat.