DOCUMENTAL TELEVISIU

Guillem i Enric lamenten la brevetat de l'última conversa amb Lady Di

Els prínceps d'Anglaterra es penedeixen de la brevetat de l'última conversa telefònica amb la seva mare

zentauroepp6588350 britain s princes william  l  and harry speak on stage at we170723094046

zentauroepp6588350 britain s princes william l and harry speak on stage at we170723094046 / STEPHEN HIRD

1
Es llegeix en minuts

Els prínceps Guillem i Enric han admès que l'última conversa que van tenir amb la seva mare, Diana de Gal·les, va ser una breu trucada de telèfon abans de la seva mort, el 1997, i que és una cosa que li "pesa" al duc de Cambridge.

Les revelacions dels nets de la reina Isabel II estan contingudes en un documental sobre Lady Di que emetrà aquest dilluns la cadena ITV, amb motiu de complir-se aquest 31 d'agost els 20 anys de la mort de la princesa en un accident de trànsit a París.

Els fills del príncep Carles parlen del remordiment que senten per la breu conversa que van tenir amb la seva mare, una cosa que, segons el príncep Enric, lamentarà la resta de la seva vida.

"Per a mi i per a Guillem, ella va ser simplement la millor mare, que aportava aire fresc a tot el que feia", confessa Enric en el programa, titulat: 'Diana, la nostra mare: la seva vida i llegat'.

El duc de Cambridge tenia 15 anys i el príncep Enric 12 quan la princesa Diana va tenir un accident de trànsit al túnel del pont de l'Alma, a París, mentre estava en companyia del seu amic Dodi al-Fayed, que també va perdre la vida.

Vacances a Balmoral

En el documental, Guillem, segon en la línia de successió a la corona britànica, explica el "bon moment" que estaven passant mentre estaven de vacances al castell escocès de Balmoral, on jugaven amb els seus cosins.

"Enric i jo volíem dir-li adeu, ja ho saps, et veig després (...), però si òbviament jo hagués sabut el que passaria no hauria mostrat avorriment (per la conversa). Però aquesta trucada de telèfon m'ha quedat fixada al cap, i pesa bastant", reconeix el duc de Cambridge.

La filmació mostra imatges del moment en què el llavors primer ministre britànic, John Major, va anunciar a la Cambra dels Comuns el 9 de desembre de 1992 la separació dels prínceps de Gal·les.

Notícies relacionades

També es veuen unes fotos que Diana de Gal·les va fer als seus fills i estan contingudes en un àlbum.

Enric admet, a més, que difícil que és encara l'absència de la seva mare i es pregunta com seria ella avui si visqués.